Menu
 

Baltkrievijā bloķēta piekļuve desmitiem neatkarīgo ziņu vietņu

  • Autors:  LETA/Doždj

Baltkrievijas Sakaru ministrija valsts teritorijā bloķējusi pieeju vairāk nekā 70 neatkarīgajām tīmekļa ziņu vietnēm, ziņo "Tut.by".

Starp bloķētajām vietnēm ir "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL), "Mediazona", "Euroradio" un "Belsat".

Bloķētas arī opozīcijas līderu Viktora Babariko, Valērija Cepkalo un Nikolaja Statkeviča tīmekļa lapas, kā arī nevalstiskās organizācijas "Goloss" vietne, kurā tika apkopota informācija par vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Ja no Baltkrievijas teritorijas mēģina piekļūt kādai no šīm vietnēm, ekrānā parādās uzraksts: "Piekļuve informācijas resursam ierobežota, pamatojoties uz Baltkrievijas Republikas Sakaru ministrijas lēmumu, kas pieņemts saskaņā ar Baltkrievijas Republikas likumu."

Kā ziņots, Baltkrievijā jau otro nedēļu turpinās masu protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, kamēr Tihanovska tikai 10,1%.

Taču opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka šie rezultāti ir viltoti.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība (ES) un citas rietumvalstis.

Varasiestādes sākotnēji mēģināja demonstrācijas apslāpēt, pielietojot spēku, un aizturēja tūkstošiem protestētāju, kas milicijas aizturēšanas izolatoros pakļauti necilvēcīgiem apstākļiem un vardarbībai.

Tas izsaucis faktiski visas sabiedrības sašutumu, un varasiestādes pagājušās nedēļas nogalē bija spiestas aizvākt no ielām drošības spēkus, kā arī sākt atbrīvot aizturētos.

Tomēr liels skaits aizturēto joprojām atrodas milicijas izolatoros, bet vairāk nekā pussimts skaitās pazuduši bez vēsts.

Vienlaikus Baltkrievijā sākušies streiki, kuru dalībnieki arī izvirza pret režīmu vērstas politiskas prasības.

Tikmēr Lukašenko kategoriski atsakās piekāpties protestētāju prasībām un jau divkārt telefoniski sazinājies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, cenšoties viņu pārliecināt sniegt atbalstu grūstošā autoritārā režīma stabilizēšanai.

Pēdējo dienu laikā Lukašenko, šķiet, sācis atgūt iniciatīvu un pret opozīciju pamazām atkal tiek pastiprināts spiediens.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.