Menu
 

EP deputāti aicina pret Krieviju vērst jaunas sankcijas

  • Autors:  LETA/DPA

Reaģējot uz Alekseja Navaļnija saindēšanu, vairāk nekā simts Eiropas Parlamenta (EP) deputātu aicina ieviest sankcijas pret tiem, kas Krievijā vainojami uzbrukumos opozīcijas aktīvistiem un žurnālistiem.

Eiropas Savienības (ES) augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības jautājumos Žozepam Borreljam adresētajā atklātajā vēstulē, kas publicēta piektdien, deputāti, kuri pārstāv dažādas EP frakcijas, aicina nodrošināt "pilnīgu un caurskatāmu" Navaļnija lietas izmeklēšanu.

"Tomēr mēs joprojām ar ārkārtīgu skepsi izturamies pret Krievijas varasiestāžu spēju un vēlmi noskaidrot patiesos šī nozieguma apstākļus," atzīst deputāti, norādot uz virkni iepriekš pastrādāto Kremļa kritiķu slepkavību neapmierinošo izmeklēšanu.

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā, Krievijas Sibīrijas reģionā, bet divas dienas vēlāk pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā trešdien pavēstīja Vācijas valdība, tagad iegūti neapgāžami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder "Novičok" grupai.

Borreljs ceturtdienas vakarā ļāva noprast, ka ES varētu spert tālākus soļus, reaģējot uz Navaļnija slepkavības mēģinājumu.

Norādot, ka ķīmisko ieroču lietošana "ir pilnīgi nepieņemama jebkādos apstākļos", viņš atklāti piedraudēja Krievijai ar jaunām sankcijām.

"Eiropas Savienība aicina iz kopīgu starptautisku reakciju un rezervē sev tiesības īstenot piemērotu rīcību, tostarp stingrus ierobežojošus pasākumus," norādīja Borreljs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.