Menu
 

Igaunijā un Lietuvā būtiski turpina pieaugt saslimstība ar Covid-19

  • Autors:  LETA/LRT

Kamēr Latvijā saslimstības līmenis ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 aizvien ir zemākais Eiropā, Lietuvā un Igaunijā jau vairākas nedēļas turpinās būtisks saslimstības pieaugums.

Pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ESPKC) datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 6.septembrī Igaunijā pieaudzis līdz 17,1 un Lietuvā - līdz 16, kamēr Latvijā šis rādītājs ir 4,8.

Savukārt pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 6.septembrī Igaunijā ir pat augstāks nekā ESPKC norādītais un sasniedzis 18,36.

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 43 cilvēkiem, svētdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 3083 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 1954 cilvēkiem.

19 jauni inficēšanās gadījumi reģistrēti Viļņā, 11 - Kauņā, seši - Šauļos, trīs - Klaipēdā, trīs - Tauraģē, bet viens gadījums reģistrēts Marijampoles pašvaldībā.

Neviens Covid-19 izraisīts nāves gadījums Lietuvā pagājušajā diennaktī nav reģistrēts. Līdz šim Lietuvā ar šo slimību miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 25 cilvēkiem, svētdien paziņojis Veselības departaments. 

Līdz ar to kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2516.

Arī Igaunijā neviens Covid-19 izraisīts nāves gadījums pagājušajā diennaktī nav reģistrēts. Līdz šim Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Jau ziņots, ka Latvijā pēdējās diennakts laikā, veicot 1596 Covid-19 testus, reģistrēti trīs jauni inficēšanās gadījumi. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā esošā informācija liecina, ka visi jaunatklātie saslimušie ir iepriekš saslimušu cilvēku kontaktpersonas.

Latvijā kopumā saslimušas 1428 personas, bet 1187 izveseļojušās. Līdz šim mirušas 35 personas, kam bija apstiprināta inficēšanās Covid-19.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.