Menu
 

Aptauja: Baidens apsteidz Trampu par desmit procentpunktiem

  • Autors:  LETA/Reuters

ASV demokrātu Baltā nama kandidāts Džo Baidens par desmit procentpunktiem apsteidz pašreizējo prezidentu republikāni Donaldu Trampu, liecina svētdien izplatītās ziņu aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" aptaujas dati.

Pieaugušo vidū, kas, kā paredzams, piedalīsies 3.novembra prezidenta vēlēšanās, 51% atbalsta Baidenu, 41% Trampu, vēl 4% balsos par kādas trešās puses kandidātu un vēl 4% nav izlēmuši.

Aptauja veikta 2. un 3.oktobrī.

Baidena desmit procentpunktu pārsvars ir par vienu diviem procentpunktiem lielāks nekā iepriekšējās nedēļās. Tiesa gan, šis kāpums joprojām ir statistiskās plus mīnus piecu procentpunktu kļūdas robežās.

Baidenam ir visas izredzes panākt, ka valsts mērogā viņš saņem balsu vairākumu, tomēr, lai izcīnītu prezidentūru, ir jāgūst uzvara elektoru kolēģijā, bet svārstīgajos štatos Tramps ir teju tikpat populārs kā Baidens.

Šobrīd nav skaidrs, kā Trampa inficēšanās ar Covid-19 vīrusu ietekmēs nākamās prezidenta amata kandidātu televīzijas debates, kas ir plānotas 15.oktobrī.

Vienīgās viceprezidenta amata kandidātu debates ar demokrātes Kamalas Harisas un republikāņa Maika Pensa piedalīšanos plānotas trešdien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.