Menu
 

Gruzijas opozīcija noraida sākotnējos vēlēšanu rezultātus un aicina uz protestiem

  • Autors:  LETA/AFP

Gruzijas opozīcijas partijas noraidījušas sākotnējos parlamenta vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem vadībā izvirzījusies valdošā partija "Gruzijas sapnis", un aicinājušas savus atbalstītājus protestēt.

Parlamenta vēlēšanas Gruzijā notika sestdien.

Pēc balsu saskaitīšanas 72% vēlēšanu iecirkņu "Gruzijas sapnis" ir vadībā ar 48,5% balsu, kamēr opozīcijas spēku koalīcija ieguvusi 45% balsu proporcionālajā balsojumā, kas noteiks 120 no 150 vietām parlamentā, paziņojusi Centrālā vēlēšanu komisija.

"Gruzijas sapņa" vadītājs, bijušais premjerministrs miljardieris Bidzina Ivanišvili paziņojis, ka viņa partija "uzvarējusi vēlēšanās trešo reizi pēc kārtas".

Taču opozīcijas līderis, bijušais prezidents Mihails Saakašvili, kurš pašlaik dzīvo Ukrainā un vada šīs valsts prezidenta Volodimira Zelenska politisko un ekonomisko reformu darba grupu, paziņojis, ka "Gruzijas sapnis" masveidā falsificējis vēlēšanu rezultātus, un aicinājis opozīcijas atbalstītājus uz "masu mobilizāciju".

Vēlētāju aktivitāte sestdien notikušajās vēlēšanās pārsniegusi 56%, paziņojusi Gruzijas Centrālā vēlēšanu komisija. Vēlēšanās 2016.gadā vēlētāju aktivitāte bija 51%.

Saskaņā ar sarežģītajiem vēlēšanu likumiem Gruzijas jaunā parlamenta sastāvs var būt zināms tikai novembra beigās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.