Menu
 

Tramps par palikšanu prezidenta amatā atzīst, ka to "pateiks laiks"

  • Autors:  LETA/AFP

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien preses konferences gaitā Vašingtonā atzina, ka to "pateiks laiks", vai viņš arī turpmāk paliks Savienoto Valstu prezidenta amatā, ar šo izteikumu nonākot vistuvāk tam, lai atzītu, ka viņš 3.novembra vēlēšanās cietis sakāvi, ko viņš līdz šim nav izdarījis.

Tramps runāja preses konferencē par Covid-19 pandēmiju.

"Ideālā gadījumā mēs nenonāksim stingrajā karantīnā,  viņš sacīja. "Es to neieviesīšu. Šī administrācija to neieviesīs."

"Cerams, lai arī kas notiktu nākotnē, kas zina, kura administrācija tā būs, man šķiet, to pateikts laiks, bet es jums varu pateikt, ka šī administrācija stingro karantīnu neieviesīs," sacīja prezidents.

Tramps pasākumu Baltā nama Rožu dārzā pameta, neatbildot uz žurnālistu jautājumiem. "Kad jūs, ser, atzīsiet, ka jūs vēlēšanas esat zaudējis," vaicāja viens žurnālists, taču palika bez atbildes.

Demokrātu kandidāts Džo Baidens guvis uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās ar 306 elektoru balsīm, bet pašreizējais prezidents Tramps izcīnījis 232 elektoru balsis, piektdien ziņoja vadošie Savienoto Valstu televīzijas kanāli.

Vēlēšanu iznākums vēl nesen nebija izšķirts divos štatos, bet tagad saskaņā ar mediju aplēsēm Tramps uzvarējis Ziemeļkarolīnā, iegūstot tā 15 elektoru balsis, bet Baidens uzvarējis Džordžijā ar tā 16 balsīm.

Baidena iegūtās 306 elektoru balsis ir tieši tikpat daudz, cik saņēma Tramps 2016.gadā vēlēšanās, uzveicot demokrāti Hilariju Klintoni.

Lai gan mediji Baidenu par vēlēšanu uzvarētāju pasludināja jau pagājušo sestdien, līdzšinējais prezidents Tramps atteicies atzīt savu sakāvi, apgalvojot, ka balsu skaitīšanas laikā notikusi krāpšanās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.