Menu
 

Nausēda nodod Seima vērtējumam Šimonītes kandidatūru Lietuvas premjera amatam

  • Autors:  LETA/LRT

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ceturtdien nodevis Seima vērtējumam jaunās konservatīvo un liberāļu valdošās koalīcijas virzīto Ingrīdas Šimonītes kandidatūru premjera amatam.

Prezidents uzsvēris, ka valdības pirmais uzdevums būs iegrožot jaunā koronavīrusa izplatību un mazināt epidēmijas negatīvo ietekmi uz veselības aprūpes sistēmu, ekonomiku kopumā, kā arī kultūru un citām vissmagāk cietušajām nozarēm. Tikpat svarīgi, pēc viņa teiktā, ir gādāt arī par tālāku Lietuvas nākotni, īpašu uzmanību pievēršot sociālā taisnīguma nodrošināšanai.

Viņš paudis pārliecību, ka Šimonīte kā pieredzējusi politiķe apzinās pašreizējās situācijas radītos izaicinājumus un ir gatava atbildīgi un kompetenti stāties tiem pretī.

Premjera amatam Šimonīti virza jaunā valdošā koalīcija, ko izveidojušas līdz šim opozīcijā bijusī konservatīvā partija "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" un divas liberālās partijas - Liberāļu kustība un Brīvības partija. Lietuvas parlamentā, kurā ir 141 deputātu vieta, tās pēc oktobrī notikušajām Seima vēlēšanām ieguvušas kopumā 74 mandātus.

Bezpartijiskā Šimonīte vēlēšanās bija konservatīvo saraksta līdere un premjera amata kandidāte. Pēc izglītības būdama ekonomiste, sabiedrības uzticēšanos un simpātijas savulaik iemantoja kā krīzes laika konservatīvo valdības finanšu ministre, vēlāk bija arī Lietuvas  Bankas valdes priekšsēdētāja vietniece, 2016.gadā tika ievēlēta Seimā, bet pērn notikušo Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentās ar Nausēdu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.