Menu
 

Orbāns nosoda ungāru EP deputātu par Briseles "seksa ballīti"

  • Autors:  LETA/AFP

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns trešdien nosodīja Ungārijas valdošās nacionālkonservatīvās partijas "Fidesz" politiķi Jožefu Sājeru, kas nule kā nolicis Eiropas Parlamenta (EP) deputāta mandātu, gaismā nākot faktiem, ka viņš kopā ar vēl vismaz 20 cilvēkiem pagājušajā nedēļā piedalījies beļģu mediju par "seksa ballīti" un "geju orģiju" dēvētā pasākumā.

Sājera uzvedība ir "nepieņemama un neattaisnojama", un tai "nav vietas mūsu politiskās ģimenes vērtībās", teikts Orbāna biroja paziņojumā.

Sājers otrdien atzina, ka Beļģijā piedalījies "privātā ballītē", un atvainojās par Covid-19 krīzes ierobežojumu pārkāpšanu.

"Laikā, kad "Fidesz" politiķi māca mums par kristietību, ģimeni, tradicionālajām dzimumu lomām un morāli, viņi patiesībā dzīvo pilnīgi savādāku dzīvi, kas ir tik tāla, cik vien iespējams, no tām vērtībām, ko viņi postulē," sacīja opozīcijas partijas DK līderis Ferencs Ģurčāņs.

Kā vēsta beļģu mediji, Sājers apmeklējis seksa ballīti, kurā piedalījušies 25 kaili vīrieši.

"Pēkšņi mana viesistaba bija pilna ar policistiem," orģijas rīkotājs sūrojās laikrakstam "Het Laatste Nieuws".

"Viņi uzreiz sāka kliegt: "Identitātes kartes! Tūlīt!" Bet mums pat kājās nebija bikšu, kā, Dieva vārdā, mēs varētu ātri uzrādīt identitātes kartes," neizpratnē bija uzdzīves organizētājs.

Laikā no 1990. līdz 2002.gadam Sājers četras reizes ticis ievēlēts Ungārijas parlamentā, bet kopš 2004.gada viņš četrkārt ievēlēts EP.

"Fidesz" viņu dēvē par "viszināmāko un atpazīstamāko ungāru EP deputātu".

Sājers ieņēma arī Eiropas Tautas partijas (EPP) frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, kā arī vadīja "Fidesz" grupu EP.

Viņš bija atbildīgs arī par sakariem starp partiju un tās parlamentāro grupu.

Pēc pašreizējā Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna nākšanas pie varas 2010.gadā Sājeram tika uzticēta jaunās konstitūcijas izstrāde, kuru viņš esot daļēji sarakstījis savā klēpjdatorā, vilcienā braukājot no Briseles uz Strasbūru.

Cita starpā jaunajā konstitūcijā tika iekļauta norma, kas laulību definē kā savienību starp vīrieti un sievieti, norādot, ka tā ir "'ģimenes un nacionālās izdzīvošanas pamats".

Tomēr Sājers uzsvēris, ka viņa pārkāpums ir "pilnīgi personīgs", un lūdzis to neattiecināt nedz uz Ungāriju, nedz viņa politisko piederību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.