Menu
 

EK: Vakcīna pret Covid-19 būs Ziemassvētku dāvana eiropiešiem

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

Vakcīna pret jauno koronavīrusu būs Ziemassvētku dāvana visiem eiropiešiem, trešdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Margaritis Shins.

Savukārt EK prezidente Urzula fon der Leiena pavēstījusi, ka visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis plāno sākt vakcinēšanu pret jauno koronavīrusu vienā un tajā pašā dienā. Leiena sacīja, ka tā būs vienotības zīme.

Eiropas Zāļu aģentūra ir pārcēlusi no 29.decembra uz 21.decembri sanāksmi, kurā tiks lemts, vai apstiprināt farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto vakcīnu pret jauno koronavīrusu.

"Vakcīna būs Ziemassvētku dāvana visiem mūsu kontinenta pilsoņiem," intervijā itāļu laikrakstam "La Repubblica" sacījis 58 gadus vecais Shins.

Pēc Eiropas Zāļu aģentūras apstiprinājuma EK strādās "virsskaņas ātrumā", lai dotu savu apstiprinājumu vakcīnai, piebildis Shins.

"Mēs divās dienās paveiksim darbu, kas normāli prasa divus mēnešus," sacīja Shins, piebilstot, ka tas ļaus ES valstīm sākt vakcinēšanu ap 26.decembri.

Itālija, Vācija, Francija, Spānija, Beļģija, Nīderlande, Luksemburga un Šveice otrdien paziņoja, ka tās saskaņos savu vakcinēšanas programmu sākumu.

Shins pavēstījis, ka EK sāks sabiedrības informācijas kampaņu, lai atbalstītu vakcinēšanu.

"Man bija Covid oktobrī. Ja kāds netic vīrusam, atsūtiet viņus pie manis, un es viņiem pastāstīšu, ko nozīmē smagi cīnīties pret šo slimību slimnīcas gultā," izteicies Shins.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.