Menu
 

Krievijas varasiestādes brīdina par piedalīšanos protestos pret Navaļnija apcietināšanu

  • Autors:  LETA/Doždj

Maskavas Iekšlietu ministrija savā tīmekļa vietnē brīdinājusi par piedalīšanos sestdien paredzētajos varasiestāžu nesakcionētajos protestos pret opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija apcietināšanu.

"Mēģinājumi sarīkot nesaskaņotus publisku pasākumus, kā arī jebkādas provokatīvas darbības no to dalībnieku puses" tiks atzītas par "sabiedriskās kārtības apdraudējumu un tiks nekavējoties novērstas," teikts Krievijas galvaspilsētas policijas paziņojumā.

Policija aicinājusi "nepakļauties provokācijām" un nepiedalīties šajās akcijās.

Dienu iepriekš Maskavas iekšlietu ministra pirmais vietnieks Aleksandrs Gorovojs paziņojis, ka Krievijā iespējami mēģinājumi destabilizēt situāciju, kā tas esot noticis Baltkrievijā un Kirgizstānā.

"Parādās daudz interesentu no ārvalstīm, politisko partiju, kvazipolitiķu, kas savas darbības gaitā cenšas sašūpot situāciju svarīgā politiskā cikla gadā," norādījis Gorovojs, ar to domājot rudenī gaidāmās Valsts domes vēlēšanas.

Navaļnija atbalstītāji aicina sestdien iziet ielās, lai pieprasītu viņa atbrīvošanu.

Tikmēr Krievijas varasiestādes jau iecerētās akcijas priekšvakarā sākušas opozīcijas aktīvistu aizturēšanas.

Navaļnija atbalstītāji ir aizturēti Vladivostokā un Novosibirskā.

Maskavā aizturēta Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) juriste Ļubova Soboļa un opozīcijas politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša.

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus.

Dienests tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.