Menu
 

Jaunā koronavīrusa dēļ Tokijā pirms olimpiskajām spēlēm tiks izsludināta ārkārtējā situācija

  • Autors:  LETA/DPA

Jaunā koronavīrusa izplatības dēļ Japānas premjerministrs Josihide Suga ceturtdien nolēmis izsludināt ārkārtējo situāciju Tokijā, kur pēc divām nedēļām sāksies olimpiskās spēles.

Tokijas olimpiskās spēles, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārceltas par gadu, norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam. Savukārt paralimpiskās spēles šovasar iecerētas no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Ārkārtējā situācija būs spēkā no pirmdienas līdz 22.augustam, ceturtdien paziņoja valdība. Tokijā tā būs ceturtā reize, kad pandēmijas dēļ izsludināta ārkārtējā situācija.

Taču ārkārtējā situācija nenozīmēs stingru karantīnas režīmu un komandantstundas, kā tas mēdz būt citās valstīs. Pilsoņi tiks aicināti maksimāli daudz uzturēties mājās, bet restorāni turpinās darboties, taču nedrīkstēs pārdot alkoholu, piedāvāt karaoke, un vakaros restorāniem būs jābeidz darbs agrāk nekā parasti.

Japānā daudzi cilvēki bažījas, ka olimpiāde var kļūt par vīrusa superizplatītāju.

Japānas olimpisko spēļu organizatori un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir atkārtoti apņēmusies aizvadīt drošas spēles visiem dalībniekiem un Japānas pilsoņiem, balstoties uz stingriem Covid-19 pretpasākumiem.

Olimpiādē samazināts ārvalstu dalībnieku skaits un sportistiem katru dienu tiks veikti Covid-19 testi, arī tiem, kuri ir vakcinējušies.

Spēles norisināsies bez ārvalstu apmeklētājiem un, iespējams, arī bez vietējiem skatītājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.