Menu
 

ECDC prognozē strauju Covid-19 gadījumu skaita kāpumu līdz 1.augustam

  • Autors:  LETA/AFP

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC) prognozē strauju koronavīrusa gadījumu skaita kāpumu, ziņojumā piektdien norādot, ka līdz 1.augustam tas var pieaugt teju pieckārtīgi.

Inficēšanās gadījumu skaita prognozētais pieaugums saistīts ar vīrusa lipīgākā delta varianta izplatību, kā arī ierobežojumu atvieglošanu Eiropas valstīs.

Sagaidāms, ka nedēļā, kas noslēgsies ar 1.augustu, būs 420 gadījumi uz 100 000 cilvēku, bet iepriekšējā nedēļā tie bija vien 90, teikts ECDC iknedēļas ziņojumā.

ECDC reģionā ietilpst Eiropas Savienība (ES), kā arī Islande un Norvēģija.

Vēl vienu nedēļu vēlāk jauno gadījumu skaits pārsniegs 620 uz 100 000 iedzīvotāju.

Sagaidāms, ka pieaugs arī hospitalizācijas un nāves gadījumu skaits, tiesa gan, šajās jomās kāpums nebūs tik straujš, pateicoties vakcinācijas kampaņām, norāda ECDC.

Vairumā valstu hospitalizācija līmenis saglabājas stabils, bet prognozējams, ka ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits atkal pārsniegs desmit uz 1 000 000 iedzīvotāju, salīdzinot ar 6,8 pagājušajā nedēļā.

ECDC prognozē, ka inficēšanās gadījumu skaits pieaugs 20 valstīs, bet nāves gadījumu skaits deviņās - Grieķijā, Kiprā, Lietuvā, Luksemburgā, Maltā, Nīderlandē, Portugālē, Slovēnijā un Spānijā.

"Vairumā skarto valstu par straujāko pieaugumu un augstāko reģistrēto saslimstības līmeni tiek ziņots 15 līdz 24 gadus vecu cilvēku vidū, ierobežotam pieaugumam pastāvot par 65 gadiem vecāko cilvēku vidū," teikts ECDC paziņojumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.