Menu
 

Igaunijas valdība samazina pieļaujamo dalībnieku skaitu publiskajos pasākumos

  • Autors:  LETA/BNS

Igaunijas valdība ceturtdienas sēdē pieņēmusi lēmumu saistībā ar Covid-19 situācijas pasliktināšanos samazināt pieļaujamo dalībnieku skaitu tajos publiskajos pasākumos, pirms kuriem netiek pārbaudīts, vai apmeklētāji ir vakcinējušies pret šo slimību, pārslimojuši to vai saņēmuši negatīvu testa rezultātu.

No pirmdienas, 2.augusta, šādos pasākumos vai nodarbībās dalībnieku skaits nedrīkstēs pārsniegt 500 cilvēkus iekštelpās un 1500 brīvā dabā. Pašlaik maksimālais atļautais dalībnieku skaits tajos ir attiecīgi 1000 un 5000.

Savukārt pasākumos, kur šīs uzziņas tiek pārbaudītas, tāpat kā pašlaik, varēs piedalīties līdz 6000 cilvēkiem telpās un līdz 12 000 cilvēkiem brīvā dabā.

Jaunie ierobežojumi noteikti, ņemot vērā, ka vakcinācijas tempi Igaunijā pašlaik nav pietiekami un saslimstības rādītāji atkal pieaug. Turpmākos soļus valdība gatavojas apspriest nākamnedēļ.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju atkal aug un pašlaik sasniedzis 62,0.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.