Menu
 

Sidnejas policija karantīnas režīma nodrošināšanā lūdz iesaistīt armiju

  • Autors:  LETA/AFP

Austrālijas lielākās pilsētas Sidnejas policija lūgusi armijas palīdzību stingrā karantīnas režīma nodrošināšanā, inficēšanās gadījumu skaitam Sidnejā ceturtdien sasniedzot šī uzliesmojuma rekordaugstas atzīmes.

Jaundienvidvelsas štata policija aicinās norīkot 300 Austrālijas Aizsardzības spēku pārstāvjus, "lai pastiprinātu operācijas ietekmi", sacīja komisārs Miks Fulers.

Pilsētā ar pieciem miljoniem iedzīvotāju stingrais karantīnas režīms ir spēkā jau piekto nedēļu, un tas turpināsies līdz augusta beigām.

Jaunu inficēšanās gadījumu skaitu tomēr nav izdevies samazināt līdz nullei, un karantīnas režīma ievērošana arī līdz šim bijusi visai nevienāda.

Sidnejas iedzīvotāji var pamest mājas, tikai lai sportotu, veiktu būtiskus darba pienākums, iepirktu pārtiku un citas pamatpreces, kā arī medicīnisku apsvērumu dēļ.

Tomēr jau nedēļām ilgi pilsētas parki un pludmales promenādes ir pilnas ar ļaudīm, kas tur dzer kafiju un tērzē ar draugiem.

Policija arvien aktīvāk piespriež sodanaudas noteikumu pārkāpējiem, un Fulers solīja, ka šie soļi tuvāko dienu laikā tiks pastiprināti.

Nedēļas nogalē pilsētas centrā pulcējās tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret ierobežojumiem, un jau tiek plānoti jauni protesti.

Policija arī aicinājusi tai piešķirt jaunas pilnvaras, lai slēgtu uzņēmumus, kas nepakļaujas noteikumiem par sociālo distancēšanos.

Amatpersonas ceturtdien paziņoja, ka Sidnejā apstiprināti 239 jauni inficēšanās gadījumi, kas šajā uzliesmojumā ir rekordaugsta atzīme, Covid-19 gadījumu kopējam skaitam sasniedzot 2810.

Austrālijā pret Covid-19 vakcinējušies 14% iedzīvotāju, un eksperti brīdina, ka Sidnejas karantīna var ilgt vēl vairākus mēnešus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.