Menu
 

Polija paziņo par rekordlielu nelegālo imigrantu skaitu pie robežas ar Baltkrieviju

  • Autors:  LETA--REUTERS

Kopš piektdienas Polijas robežu ar Baltkrieviju šķērsojis rekordliels nelegālo imigrantu skaits, pirmdien paziņojusi Robežsardze, apsūdzot Minsku nelegālās imigrācijas organizēšanā, lai tādējādi izdarītu spiedienu uz Eiropas Savienību (ES).

Varšava uzskata, ka līdztekus spiediena izdarīšanai uz ES Aleksandra Lukašenko autoritārais režīms cenšas poļiem atriebties par patvēruma piešķiršanu baltkrievu sportistei Kristīnai Cimanouskai, kas atteicās atgriezties dzimtenē pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Polijas Robežsardze pirmdien izplatītajā paziņojumā pavēstījusi, ka kopš piektdienas pēc Baltkrievijas robežas šķērsošanas aizturēti 349 nelegālie imigranti, kuri pamatā, domājams, nākuši no Irākas un Afganistānas. Robežsardzes pārstāve Anna Mihalska norādījusi, ka tas ir aizturēto skaita rekords. Vislielākā nelegālo imigrantu grupa, kurā bija 85 cilvēki, aizturēta sestdien pie Kužnicas.

Robežsardzes Podlases nodaļa, kas apsargā robežu ar Baltkrieviju, šogad kopumā aizturējusi 871 nelegālo imigrantu. Tikmēr visa 2020.gada laikā Polijas Robežsardze aizturējusi 122 nelegālos imigrantus, kas šķērsojuši Baltkrievijas robežu.

Piektdien Polija un Lietuva pieprasīja ES institūciju palīdzību, un bloka iekšlietu ministri šo situāciju apspriedīs ārkārtas sēdē 18.augustā. Tajā pašā laikā Lukašenko piedraudējis, ka Baltkrievija atbildēs uz rietumvalstu sankcijām.

Sankcijām "var būt pretējais efekts, kā to šodien rāda realitāte uz Baltkrievijas-Polijas, Baltkrievijas-Ukrainas, Baltkrievijas-Lietuvas un Baltkrievijas-Latvijas robežas," pirmdien preses konferencē paziņoja autoritārā režīma līderis, kuru ES atzinusi par neleģitīmu uzurpatoru.

Pirmdien aprit pirmā gadskārta kopš pagājušā gada 9.augustā notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kuru rezultātu viltošana, kārtējo reizi par uzvarētāju pasludinot Lukašenko, izsauca vēl nepieredzētus masu protestus. Taču autoritārajam režīmam izdevās noturēties, protestus nežēlīgi apspiežot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.