Menu
 

Uz Polijas robežas pieaudzis cilvēku skaits, kas mēģina iekļūt no Baltkrievijas

  • Autors:  LETA/Polskie radio

Uz Polijas robežas pieaudzis cilvēku skaits, kas nelikumīgi mēģinājuši no Baltkrievijas iekļūt valsts teritorijā, un piektdien vien reģistrēti 130 robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumi, sestdien paziņoja robežsardze.

"Atkal pieaudzis nelegālo robežas šķērsošanas mēģinājumu skaits no Baltkrievijas uz Poliju. Vakar bija 130 šādi mēģinājumi," tviterī pavēstīja robežsardze. 40 ārvalstnieki tika aizturēti, bet pārējie 90 mēģinājumi tika novērsti.

Robežsardzes preses pārstāve Anna Mihalska ziņu aģentūrai PAP pavēstīja, ka starp aizturētajiem cilvēkiem bija 14 Sīrijas pilsoņi, pieci Somālijas, bet 20 cilvēku identitāte vēl tiek noskaidrota.

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko maijā paziņoja, ka vairs neliks šķēršļus migrantiem, kas no Baltkrievijas centīsies nokļūt Eiropas Savienībā (ES), šādi atbildot uz Rietumu sankcijām.

Nākamajos mēnešos nelegālie imigranti, pārsvarā no Irākas, ar Baltkrievijas varasiestāžu tiešu atbalstu masveidā tikuši iesūtīti Lietuvā un Latvijā, bet pēdējā laikā spiediens vērsts arī pret Poliju.

Pirmdien Polija paziņoja par plāniem būvēt dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Baltkrieviju, saskaroties ar Baltkrievijas režīma apzināti veicināto migrantu plūsmu pāri ES ārējai robežai.

Polijas robežsardze šonedēļ paziņoja, ka kopš augusta sākuma novērsti gandrīz 3000 mēģinājumi nokļūt valstī no Baltkrievijas. Vairāk nekā 2000 mēģinājumi novērsti, bet teju 900 cilvēki aizturēti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.