Menu
 

Lietuvā stājušies spēkā jauni ierobežojumi nevakcinētajiem

  • Autors:  LETA/BNS

Lietuvā no pirmdienas stājušies spēkā jauni ierobežojumi cilvēkiem, kuriem nav tā dēvētās iespēju pases - dokumenta, kas apliecina, ka cilvēks ir vakcinēts pret Covid-19, pārslimojis šo slimību vai pēdējo 48 stundu laikā saņēmis negatīvu testa rezultātu.

Bez "iespēju pases" būs atļauts iepirkties tikai nelielos ikdienā nepieciešamāko preču veikalos ar atsevišķu ieeju no āra, ja to tirdzniecības platība nepārsniedz 1500 kvadrātmetru.

Nedrīkstēs apmeklēt sabiedrisko ēdināšanas iestāžu iekštelpas, sporta klubus, saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus un piedalīties pasākumos, kuros dalībnieku skaits pārsniedz 500.

Kafejnīcās, restorānos un bāros ēdienu varēs pasūtīt līdzņemšanai vai baudīt āra terasēs, pie viena galdiņa nesēžot vairāk par pieciem cilvēkiem.

"Iespēju pase" nebūs vajadzīga bibliotēku, muzeju un izstāžu apmeklēšanai, nepieciešamo valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumu, sociālās un juridiskās palīdzības saņemšanai. Bez šā dokumenta varēs saņemt arī nelielus remonta pakalpojumus, kuros kontakti starp cilvēkiem nav ilgāki par 15 minūtēm.

Pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas izglītības un profesionālās pamatizglītības darbā "iespēju pases" nebūs vajadzīgas. Tās netiks prasītas arī augstākās izglītības un profesionālās tālākizglītības klātienes mācībās, taču tad būs jāveic regulāra testēšanās, kas līdz 16.oktobrim būs pieejama bez maksas.

Veselības aprūpes pakalpojumi tiks sniegti bez "iespēju pases", bet plānveida stacionāro pakalpojumu saņemšanai būs jāveic Covid-19 tests, kas tiks finansēts par valsts līdzekļiem.

"Iespēju pasu" īpašniekiem savukārt nebūs jāievēro nekādi ierobežojumi, bet viņiem ieteikts arī turpmāk ievērot drošības prasības - valkāt maskas, dezificēt rokas un sabiedriskās vietās ieturēt drošu atstatumu starp cilvēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.