Menu
 

EP prasīs sasniegt ES mērķi līdz 2050.gadam pilnībā novērst nāves uz autoceļiem

  • Autors:  LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti plāno pieprasīt stingrākus satiksmes drošības pasākumus, lai līdz 2050.gadam nāves gadījumu skaits uz Eiropas ceļiem saruktu gandrīz līdz nullei, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP ierosinājumu vidū ir, piemēram, ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā, kā arī pilnīga neiecietība pret transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.

Rezolūcijas projektā, par kuru deputāti debatēs pirmdien, 4.oktobrī, un balsos otrdien, 5.oktobrī, atzīmēts, ka ik gadu aptuveni 22 700 cilvēku zaudē dzīvību uz Eiropas Savienības (ES) ceļiem un aptuveni 120 000 cilvēku gūst smagas traumas. Aizvadīto gadu laikā ir apstājies progress virzībā uz bojāgājušo skaita samazināšanu un nav sasniegts ES mērķis no 2010. līdz 2020.gadam uz pusi samazināt uz ES ceļiem bojāgājušo skaitu.

Lai labotu šo situāciju, deputāti aicinās vairāk ieguldīt ceļu satiksmes drošībā, noteikt maksimālo standarta ātrumu 30 kilometri stundā apdzīvotās vietās un teritorijās, kur ir liels riteņbraucēju un gājēju skaits, kā arī paredzēt paredzēt pilnīgu neiecietību pret transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.