Menu
 

Lietuva no ES saņem 30 miljonus eiro, lai tiktu galā ar migrantu pieplūdumu

  • Autors:  LETA/DPA

Lietuva ir saņēmusi no Eiropas Komisijas (EK) gandrīz 30 miljonus eiro, lai tiktu galā ar migrantu pieplūdumu uz robežas ar Baltkrieviju, piektdien paziņoja Lietuvas valdība.

Šis finansējums ir paredzēts, lai segtu izmitināšanas un pamatvajadzību izmaksas migrantiem, kas nelegāli iekļuvuši Lietuvā no Baltkrievijas, pavēstīja Lietuvas Iekšlietu ministrija.

Vēlāk ir paredzēts piešķirt vēl 37 miljonus eiro.

Šī nauda paredzēta arī tam, lai maksātu atalgojumu kalpotājiem un apsargiem migrantu nometnēs.

EK ir atteikusies finansēt žogu uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas. Pēc šī atteikuma 12 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministri piektdien lūdza EK finansēt žogus uz robežām, lai apturētu nelegālo imigrantu iekļūšanu ES teritorijā.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Lukašenko maija beigās paziņoja, ka Baltkrievija vairs nekavēs migrantu došanos uz ES caur savu teritoriju, šādi atbildot uz Rietumvalstu sankciju pastiprināšanu pret Baltkrieviju.

Nākamo mēnešu laikā Lietuvas robežu no Baltkrievijas puses nelegāli šķērsoja gandrīz 4200 cilvēku. Lietuva uz to atbildēja, pastiprinot robežas apsardzi un uzbūvējot uz tās žogus simtiem kilometru garumā.

Brisele līdz šim ir atturējusies finansēt ES dalībvalstīm žogus uz robežām, uzstājot, ka pašreizējais tiesiskais regulējums ļauj tikai izmantot ES budžeta līdzekļus "robežu pārvaldības sistēmām".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.