Menu
 

Norvēģijā ar šaujamloku bruņotais uzbrucējs identificēts kā Dānijas pilsonis (papildināta)

  • Autors:  LETA/Reuters/AP

Ar šaujamloku bruņotais vīrietis, kas trešdien Norvēģijā nogalināja piecus cilvēkus, identificēts kā 37 gadus vecs Dānijas pilsonis, ceturtdien paziņojusi policija.

Policija atklāja, ka vīrietis pārgājis islāmā un jau iepriekš nonācis policijas uzmanības lokā, jo ticis radikalizēts. Viņš atzinies, ka pastrādājis šos uzbrukumus.

Aizdomās turamais uzbruka vairākās vietās Kongsbergas pilsētas centrā valsts dienvidaustrumos.

Uzbrukumā dzīvību zaudēja četras sievietes un viens vīrietis vecumā no 50 līdz 70 gadiem.

Divi cilvēki tika ievainoti, tostarp policists, kas uzbrukuma brīdī gan nepildīja dienesta pienākumus. Viņi atrodas intensīvās terapijas nodaļā, bet, kāds tieši ir stāvoklis, nav zināms.

"Šī ļoti nopietnā situācija, protams, atstās dziļu ietekmi uz Kongsbergu un tiem, kas tur dzīvo," sacīja apgabala policijas priekšnieks.

Aizdomās turamais, domājams, rīkojies viens, norādīja policija, bet neko neteica par iespējamo motīvu.

Norvēģu ziņu aģentūra NTB, atsaucoties uz policiju, vēsta, ka aizdomās turamais izmantojis arī citus ieročus.

Policija atklāja, ka aizturēšanas brīdī starp uzbrucēju un policistiem izcēlusies sadursme, bet plašāku informāciju nesniedza.

Tas ir letālākais uzbrukums, kāds Norvēģijā noticis kopš 2011.gada, kad labējais ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks Oslo un Ūteijas salā nogalināja 77 cilvēkus.

Policija pavēstīja, ka atklājusi informāciju par uzbrucēja pilsonību pēc tam, kad sociālajos medijos izplatījušās baumas par cilvēkiem, kas nav saistīti ar uzbrukumu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.