Menu
 

Varšava: Ir pierādījumi par Krievijas līdzdalību migrantu krīzes radīšanā uz Polijas un Baltkrievijas robežas

  • Autors:  LETA/Polskie radio

Polijas drošības dienesta pārstāvis sakariem ar presi Staņislavs Žarins ceturtdien pavēstījis, ka pastāv pārliecinoši pierādījumi par Krievijas līdzdalību migrantu krīzes radīšanā uz Polijas un Baltkrievijas robežas.

Žarins sacīja, ka viņu novērtējumā migrantu krīze tiek organizēta ar lielu Krievijas atbalstu, piebilstot, ka šis jautājums jāskata plašākā kontekstā.

Žarins arī sacīja, ka Krievija "manipulē ar gāzes cenām, lai piespiestu Eiropas Savienību pēc iespējas ātrāk apstiprināt gāzes vadu "Nord Stream 2" uz Vāciju".

Maskava vaino Ukrainu problēmās ar gāzes piegādēm, īsteno "Ghost Writer" kiberuzbrukumu kampaņu un izplata propagandu, kas vērsta pret Poliju un NATO, norādīja Žarins.

Runājot par migrantu krīzi, Krievija ir viens no transporta centriem, no kurienes liela daļa migrantu tiek novirzīti uz Polijas un Baltkrievijas robežu.

"Mums ir pārliecinoši pierādījumi par Krievijas dalību notiekošajā, lai gan Krievija ir apņēmusies neļaut sevi saistīt ar šo problēmu," paziņoja Žarins.

Jautāts par iecerēto žogu uz robežas, Žarins sacīja, ka tas būs aprīkots ar jaunākajām elektroniskajām tehnoloģijām un tādēļ to būs daudz grūtāk pārvarēt.

Tas arī palīdzēs organizēt patruļas uz robežas, viņš piebilda.

Tikmēr Polija pastiprinās informācijas kampaņu nelegālo imigrantu izcelsmes valstīs, tostarp Irākā, atklāja Žarins.

Tas ir tāpēc, ka "šie cilvēki tiek apmānīti un domā, ka varēs viegli nokļūt Vācijā vai citās Rietumeiropas valstīs," sacīja Žarins, uzsverot, ka Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko ciniski izmanto šos migrantus.

Žarins sacīja, ka Lukašenko vēlas atriebties Eiropas Savienībai (ES) par sankcijām, ko tā piemērojusi Baltkrievijai, bet Polija ir apņēmusies stiprināt robežu un likt Lukašenko skaidri saprast, ka viņa centieni destabilizēt situāciju cietīs neveiksmi.

Žarins sacīja, ka Baltkrievijā pašreiz atrodas aptuveni 14 000 migrantu un prognozēja, ka migrantu krīze turpinās radīt problēmas Polijai nākamajos mēnešos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.