Menu
 

Krievijā protestos pret pensiju reformu aizturēts vairāk nekā 1000 cilvēku

  • Autors:  LETA--RFE/RL/DPA

Svētdien 33 Krievijas pilsētās protestos pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu aizturēts vairāk nekā 1000 cilvēku, liecina organizācijas "OVD-Info" dati.

Visvairāk aizturēto ir Sanktpēterburgā – 450 cilvēki. Jekaterinburgā aizturēti 180, Krasnodarā 60, Omskā 40 un Maskavā – arī 40. Demonstranti aizturēti vairāk nekā 30 pilsētās, norādīja "OVD-Info". Kopumā Krievijā akcijās pret pensiju reformu piedalījušies 60 līdz 80 tūkstoši cilvēku, Tviterī paziņoja opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs.

Svētdien, kad Krievijā notika reģionālās vēlēšanas, atsaucoties uz Navaļnija aicinājumu, tika rīkoti protesti pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. Teju visur varasiestādes mītiņus bija aizliegušas un izvērsušas represijas pret akciju organizētājiem. Daudzviet protestos skanēja saukļi ne tikai pret pensiju reformu, bet arī pret prezidentu Vladimiru Putinu. Lai izkliedētu protestu dalībniekus, policija daudzviet, arī Maskavā, pielietoja fizisku spēku un lika lietā arī stekus.

Krievijā plānots pensionēšanās vecumu sievietēm pakāpeniski paaugstināt līdz 60 gadiem, bet vīriešiem – līdz 65 gadiem. Pašlaik Krievijā sievietes var pensionēties 55 gadu vecumā, bet vīrieši – 60 gadu vecumā.

Pasaules Bankas dati liecina, ka Krievijā vidējais paredzamais dzīves ilgums vīriešiem ir 66 gadi un sievietēm – 77 gadi, bet 43% vīriešu var arī nenodzīvot līdz 65 gadu vecumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.