Menu
 

Polija: Baltkrievijā atrodas vēl 7000 migrantu

  • Autors:  LETA--DPA

Polijas valdība otrdien paziņojusi, ka saskaņā ar tās aplēsēm Baltkrievijā joprojām atrodas aptuveni 7000 migrantu, kas cer nelegāli iekļūt Eiropas Savienības (ES) teritorijā.

"Mēs lēšam, ka [diktatora Aleksandra] Lukašenko režīms aptuveni 3000 migrantu nosūtījis atpakaļ uz Irāku un Sīriju, taču ievērojami lielāks skaits, apmēram 7000, joprojām atrodas Baltkrievijas teritorijā," aģentūrai PAP pavēstījis izlūkdienestu koordinatora preses sekretārs Staņislavs Žarins.

Šobrīd mēģinājumi nelegāli šķērsot Polijas robežu ar Baltkrieviju samazinās, atzinis Žarins, piebilstot, ka tomēr būtu pāragri uzskatīt, ka krīze beigusies. Baltkrievijas drošības spēki turpina sūtīt uz robežu mazākas migrantu grupas, meklējot vājāk apsargātus sektorus, ko varētu izmantot iekļūšanai ES teritorijā, norādīja Žarins.

Polijas Robežsardze otrdien ziņo, ka pēdējo 24 stundu laikā konstatēti 116 mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu. Tikmēr Minskas lidosta vēsta, ka otrdien paredzēts vēl viens repatriācijas lidojums uz Irāku, bet trešdien - uz Sīriju.

Tajā pašā laikā daudzi migranti, kas atrodas pie Polijas robežas, joprojām cerot iekļūt ES un atsakoties atgriezties savās izcelsmes valstīs, apgalvo autoritārā Baltkrievijas režīma oficiozs ziņu aģentūra BELTA.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelegāli iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš 8.novembra notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Ir arī notikušas migrantu sadursmes ar Polijas robežsargiem, armiju un policiju.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.