Menu
 

Centrāleiropas un Austrumeiropas padome Kanādā aicina "Walmart", "Amazon" un "eBay" izbeigt padomju režīmu slavinošu preču tirdzniecību

  • Autors:  LETA

Centrāleiropas un Austrumeiropas padome Kanādā, kas pārstāv gandrīz četru miljonu Centrāleiropas un Austrumeiropas izcelsmes kanādiešu intereses, pieprasījusi, lai tirdzniecības giganti "Walmart", "Amazon" un "eBay" savos interneta veikalos nekavējoties un pilnībā pārtrauc tirgot visas preces, kurās kaut kādā veidā slavināta Padomju Savienība, Staļins, staļiniskās represijas un padomju institūcijas, kas īstenoja genocīdu padomju režīma okupētajās valstīs.

Kā norādīts paziņojumā, kas publicēts padomes interneta vietnē, lieltirgotājiem būtu jākaunas reklamēt krekliņus un citas preces, kas glorificē padomju režīmu un tā noziegumus, un turklāt gūt peļņu no šo preču tirdzniecības. "Padomju režīms un padomju atbalstītie režīmi nogalināja desmitiem miljonu cilvēkus, savukārt vēl daudzi miljoni tika deportēti, arestēti un kļuva par pastāvīgiem bēgļiem," uzsvērts Centrāleiropas un Austrumeiropas padomes Kanādā paziņojumā.

Centrāleiropas un Austrumeiropas padome Kanādā apvieno Kanādas albāņu kopienu, Čehu un slovāku apvienību, Igauņu centrālo padomi, Ungāru kongresu, Latviešu nacionālo apvienību Kanādā, Kanādas lietuviešu kopienu, Kanādas poļu kongresu un Kanādas ukraiņu kongresu. Tā pārstāv četrus miljonus kanādiešu, un daudzi no viņiem ir to cilvēku pēcteči, kuri bēga no terora un represijām Eiropā.

Kā ziņots, pasaules lielākā mazumtirgotāja "Wal-Mart Stores Inc." interneta tirdzniecības piedāvājumā atrodamie krekliņi ar padomju simboliku jau izraisījuši asu reakciju Austrumeiropā.

Pie kompānijas vadības ar prasību izbeigt šādu preču tirdzniecību šomēnes vērsusies gan grupa Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Eiropas Parlamenta (EP) deputātu un valdību pārstāvju, gan Lietuvas vēstnieks Amerikas Savienotajās Valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.