Menu
 

"Time" titulu "Gada cilvēks" piešķir Īlonam Maskam

  • Autors:  LETA/AFP

ASV nedēļas žurnāla "Time" tituls "Gada cilvēks" šogad piešķirts elektromobiļu ražotāja "Tesla" dibinātājam un kosmosa tūrisma attīstītājam Īlonam Maskam, pirmdien paziņoja "Time".

Titulu "Gada cilvēks" žurnāls "Time" piešķir vienam vai vairākiem cilvēkiem, kas - pozitīvi vai negatīvi - visvairāk ietekmējuši ziņas aizvadītā gada laikā. Pagājušajā gadā šis tituls tika piešķirts tobrīd jaunievēlētājiem ASV prezidentam Džo Baidenam un viceprezidentei Kamalai Harisai.

""Gada cilvēks" ir ietekmes rādītājs, un reti kurš vairāk ir ietekmējis dzīvi uz Zemes - un iespējams arī ārpus Zemes - nekā Īlons Masks," tviterī rakstīja "Time" galvenais redaktors Edvards Felzentāls.

50 gadus vecais Dienvidāfrikas Republikā dzimušais Masks šogad kļuva par pasaulē bagātāko cilvēku, apsteidzot tiešsaistes tirdzniecības kompānijas "Amazon" dibinātāju Džefu Bezosu.

Pēdējo gadu laikā Masks ir bijis klātesošs amerikāņu kultūrā, viņam tviterī ir 66 miljoni sekotāju, kā arī maijā viņš vadīja slaveno komēdijas raidījumu "Saturday Night Live".

Oktobrī "Tesla" vērtība pārsniedza triljonu ASV dolāru (887 miljardi eiro), kosmosa kompānija "SpaceX" sadarbojas ar ASV Nacionālo aeronautikas un kosmosa administrāciju (NASA), tostarp misijā, kuras mērķis ir ietriekt raķeti asteroīdā, lai pārbadītu, vai ir iespējams mainīt tā lidošanas virzienu.

Viņš ambiciozi runā par Marsa kolonizāciju, un kā nākamo "SpaceX" panākumu iecerējis amerikāņu atgriešanos uz Mēness, turklāt ar vienu ierakstu tviterī Masks spēj satricināt kriptovalūtu tirgus.

Par šā gada varoņiem "Time" atzinis vakcīnu pret Covid-19 izstrādātājus  Kizmekiju Korbetu,  Bērniju Greiemu,  Katalīnu Kariko un Drū Veismenu.

Savukārt par šā gada cilvēku izklaidē "Time" pasludināja 18 gadus veco amerikāņu mūziķi Olīviju Rodrigo, bet ASV vingrošanas ikona Simona Bailsa atzīta par gada sportisti.

Pirmo reizi "Gada cilvēku" "Time" izraudzījās 1927.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.