Menu
 

ASV aizsardzības ministrs nosoda Krieviju par jaukšanos Maķedonijas lietās

  • Autors:  LETA--AFP

ASV aizsardzības ministrs Džeims Matiss, kurš pirmdien ieradies vizītē Maķedonijā, nosodījis Krieviju par mēģinājumiem ietekmēt rezultātus šomēnes gaidāmajā referendumā par Maķedonijas nosaukuma maiņu.

Maķedonijā 30. septembrī notiks referendums par valsts nosaukuma maiņu, kas pavērs tai ceļu uz pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO.

Skopje un Atēnas jūnijā parakstīja vienošanos par bijušās Dienvidslāvijas republikas nosaukuma maiņu, lai rastu izeju no strupceļa, kādā to attiecības atrodas kopš 1991. gada, kā arī sekmētu Maķedonijas integrāciju Rietumos.

Matiss, dodoties uz Maķedoniju, žurnālistiem pauda pārliecību, ka Maskava izmanto savu naudu un ietekmi, lai panāktu, ka nosaukuma maiņa referendumā tiek noraidīta, jo Krievija nevēlas Maķedonijas pievienošanos NATO.

30. septembrī Maķedonijas vēlētājiem referendumā tiks uzdots šāds jautājums: "Vai jūs esat par dalību Eiropas Savienībā un NATO, pieņemot vienošanos starp Maķedonijas Republiku un Grieķijas Republiku?"

Lai paustu atbalstu valsts nosaukuma maiņai, pēdējā laikā Maķedoniju ir apmeklējuši arī citi līderi, tostarp NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, Vācijas kanclere Angela Merkele un Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.