Menu
 

Lielbritānija brīdina Krieviju par iespējamām sankcijām Putinam pietuvinātiem uzņēmumiem un cilvēkiem

  • Autors:  LETA/Reuters

Lielbritānija brīdinājusi Maskavu, ka piemēros sankcijas ar Kremli saistītiem uzņēmumiem un cilvēkiem gadījumā, ja Krievija uzbruks Ukrainai, pirmdien paziņojis Finanšu ministrijas galvenais sekretārs Saimons Klārks.

Krievija ir sakoncentrējusi aptuveni 100 000 karavīru pie Ukrainas robežām, raisot bažas par iespējamo uzbrukumu kaimiņvalstij.

Klārks paziņoja, ka Londona ir ļoti skaidra savā nostājā - ja Krievija uzbruks Ukrainai, Londona pastiprinās sankciju režīmu, vēršoties pret uzņēmumiem un personām, kas cieši saistīti ar Kremli.

Lielbritānijas valdība šonedēļ iepazīstinās ar jaunu sankciju likumu, kas ļaus plašāk vēsties pret Krievijas ekonomikas mērķiem, šādi cenšoties atturēt Maskavu no jauna uzbrukuma Ukrainai, svētdien paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa.

Ar jauno likumu tiks paplašināts instrumentu klāsts, lai varētu vērsties pret "visiem uzņēmumiem, kas interesē Kremli un Krievijas režīmu", sacīja Lielbritānijas augstākā diplomāte.

"Putina oligarhiem nebūs, kur paslēpties", uzsvēra ministre.

Viņa arī norādīja, ka Eiropas sabiedrotajiem ir jāsaglabā vienotība centienos atturēt Krieviju, bet "brīvības un demokrātijas aizsardzībai" jābūt prioritātei pār "tūlītējiem finansiāliem jautājumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.