Menu
 

Ukrainas Ģenerālštābs: Krievija veic triecienus militāriem objektiem, situācija ir kontrolējama

  • Autors:  LETA/BBC

Krievija Ukrainā veic triecienus militārās infrastruktūras objektiem un lidlaukiem, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, situāciju raksturojot kā kontrolējamu.

Ziņas par Krievijas desanta izsēdināšanu Odesā neatbilst patiesībai.

"Šodien 24.februārī plkst.5.00 Krievijas Federācijas bruņotie spēki austrumos sāka mūsu vienību intensīvu apšaudi, kā arī veica raķešu un bumbu triecienus aerodromiem Borispiļā, Ozernē, Kulbakinē, Čuhujivā, Kramatorskā, Čornobaivkā, kā arī Ukrainas Bruņoto spēku objektiem. Vienlaikus agresors sāka ar artilērijas ieročiem apšaudīt teritorijas un apdzīvotas vietas līdzās Ukrainas valsts robežai."

"Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēki atsit iebrucēja gaisa uzbrukumus. Valsts aizsardzības spēki ir pilnā kaujas gatavībā, ieņēmuši un notur aizsardzības pozīcijas. Situācija ir kontrolējama."

"Informācija par Krievijas spēku desantu Odesā neatbilst patiesībai. Kopā mēs uzvarēsim!" uzsvēra Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.