Menu
 

Krievija sākusi uzbrukumu Ukrainai (papildināta)

  • Autors:  LETA/UNN

Krievija galvenos triecienus Ukrainas teritorijā veikusi ceturtdien plkst.5 no rīta, preses brīfingā pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs, piebilstot, ka triecienu rezultātā Ukraina zaudējusi vairāk nekā 40 karavīru. Gājuši bojā arī aptuveni desmit mierīgie iedzīvotāji.

"Pamattriecieni tika veikti plkst.5 militārajai infrastruktūrai, aerodromiem, resursu noliktavām un militārās pārvaldes centriem. Atbilstoši mūsu provizoriskajiem datiem, ņemot vērā, ka dati tiek precizēti, pirmais trieciens izgāzies."

"Tas ir, mums ir zaudējumi, bet tie nav mazinājuši Ukrainas aizsardzības spēku un citu militāro struktūru kaujas spējas," uzsvēra Arestovičs.

Prezidenta biroja padomnieks uzskaitīja pilsētas, pret kurām vērsti triecieni.

Tās ir Ivanofrankivska, Hmeļnicka, Čerņihiva, Harkova, Kijeva, Odesa, Mikolajiva, Hersona, Kramatorska, pilsētas Apvienoto spēku operācijas zonā.

Izsakoties par to, vai Krievijas spēki ir ievirzījušies dziļāk Ukrainas teritorijā pa sauszemi, Arestovičs sacīja, ka atbilstoši provizoriskajai informācijai nebūtiski pretinieki ķīļi iespiedušies piecu kilometru dziļumā ziemeļos Harkovas apgabalā, Čerņihivas apgabalā tuvāk Sumiem. 

Atbilstoši datiem, kas vēl ir jāpārbauda, iespējams, arī Volīnijas virzienā, bet tur atbilstoši esošajai informācijai iebrukums atvairīts.

Krievijas spēki iebrukuši Ukrainā arī no okupētās Krimas, kur sadursmēs uz robežas krituši trīs robežsargi.

Ukrainas armija paziņoja, ka Donbasā notriekusi sešas Krievijas lidmašīnas un helikopteru.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka tiek sākts Krievijas uzbrukums Ukrainai.

Atbildot uz uzbrukumu, Ukraina sarāvusi diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

Krievija Ukrainā veic triecienus militārās infrastruktūras objektiem un lidlaukiem, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, situāciju raksturojot kā kontrolējamu.

Ziņas par Krievijas desanta izsēdināšanu Odesā neatbilst patiesībai.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.