Menu
 

ES preses sekretārs: Putina rīcība ir līdzvērtīga nacistu pastrādātajam Otrā pasaules kara laikā

  • Autors:  LETA/AFP

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlas iznīcināt Ukrainu un viņa rīcību var salīdzināt ar nacistu pastrādāto Otrā pasaules kara laikā, piektdien paziņojis ES preses sekretārs Peters Stano.

"Viņš runā par Ukrainas denacificēšanu, bet pats uzvedas kā nacisti," žurnālistiem Briselē sacīja Stano.

Preses sekretāram tika jautāts par Putina mērķiem šajā karā, tostarp atkārtotajiem paziņojumiem, ka Krievijas iebrukuma mērķis ir novērst genocīdu pret krieviski runājošajiem Ukrainā.

"Viņš vienmēr kaut ko runā par genocīda novēršanu, kas ir pilnīgas muļķības, jo viņš tādu pastrādā vai pastrādās," paziņoja Stano.

"Būtībā viņš vēlas iznīcināt Ukrainu. Viņš vēlas atņemt Ukrainai neatkarību. Viņš vēlas nodarīt kaitējumu un ciešanas ukraiņu tautai. Tas ir absolūti necilvēcīgi," uzsvēra Stano.

Nedēļās pirms uzbrukuma Putins vairākkārt bez jebkādiem pierādījumiem apgalvoja, ka Ukraina vēloties iznīcināt krieviski runājošos Austrumukrainā. Pirmdien viņš apšaubīja Ukrainas tiesības pastāvēt un nodēvēja Ukrainas valdību par neonacistu režīmu, ko atbalsta Rietumi.

Putins izteicās, ka Rietumi pieverot acis uz genocīdu, no kā ciešot četri miljoni cilvēku, ar to domājot krieviski runājošos Donbasa iedzīvotājus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.