Menu
 

Zelenskis: Partneru sūtīti ieroči un bruņojums tuvojas Ukrainai

  • Autors:  LETA/AFP

Ukraina ieročus nenoliks un aizstāvēs savu valsti, sestdien paziņojis prezidents Volodimirs Zelenskis, piebilstot, ka partneru sūtīti ieroči un bruņojums ir ceļā uz Ukrainu.

Zelenskis pašbildes stilā filmētā video, kuru sestdien izplatīja sociālās saziņas vietnēs, saka: "Esmu šeit. Mēs nenoliksim ieročus. Mēs aizstāvēsim savu valsti, jo mūsu ieroči ir mūsu patiesība."

Viņš nosodīja nepatieso informāciju, ka viņš esot padevies vai aizbēdzis no valsts.

"Daudz nepatiesas informācijas parādījās internetā, apgalvojot, ka es it kā esmu aicinājis savu armiju nolikt ieročus un ka notiek evakuācija," Zelenskis saka pie sava biroja filmētā video.

"Mūsu patiesība ir tāda, ka šī ir mūsu zeme, mūsu valsts, mūsu bērni, un mēs aizsargāsim to visu," viņš pauda apņēmību.

"Tas arī viss, ko gribēju jums pateikt. Slava Ukrainai!" video pabeidza Zelenskis.

Neilgi pēc tam viņš tviterī publicēja ierakstu, ka "jauna diena diplomātijas frontes līnijā sākusies" un pirmā bijusi saruna ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

"Ieroči un aprīkojums no mūsu partneriem ir ceļā uz Ukrainu. Pretkara koalīcija strādā," viņš uzteica sabiedrotos, kurus iepriekš kritizēja par Ukrainas pamešanu vienu cīņā pret Krievijas karaspēku, kas gan skaitliski, gan bruņojuma ziņā ir pārāks.

Piektdien NATO apstiprināja, ka alianse turpinās piegādāt Ukrainai ieročus, tostarp pretgaisa aizsardzības sistēmas, savukārt Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks piektdienas vakarā paziņoja, ka Ukrainā ieradies konvojs ar munīciju no Polijas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.