Menu
 

Hersonā pēc Krievijas tanka šāviena aizdegas Ukrainas Drošības dienesta ēka, okupanti ieņem staciju un ostu

  • Autors:  LETA/Ukrainska Pravda

Ukrainas dienvidu pilsētā Hersonā pēc Krievijas tanka šāviena ir aizdegusies Ukrainas Drošības dienesta pārvaldes ēka, un Krievijas okupācijas spēki ir sagrābuši dzelzceļa staciju un jūras ostu, informēja pilsētas pašvaldība.

Krievijas okupācijas spēki Hersonā otrdien apšaudīja dzīvojamos kvartālus, un pilsētā notika ielu kaujas.

Hersonā ir humānā katastrofa. Ir izcēlušies ugunsgrēki, uz kuriem glābēji nevar izbraukt apšaudes dēļ, ir notikuši marodierisma gadījumi, un nav iespējams savākt karadarbībā kritušo līķus.

Hersonas militārās administrācijas vadītājs Hennadijs Lahuta pēc komandantstundas sākuma paziņoja, ka okupanti turpina apšaudīt pilsētu. Hersonas Dņepras rajonā šāviņi trāpīja daudzstāvu ēkā.

Krievijas okupācijas spēku kontrolē ir dzelzceļa stacija un jūras osta, un pie apgabala administrācijas ēkas stāv Krievijas militārā tehnika.

Hersonas mērs Igors Kolihajevs aicināja Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, Augstāko radu (parlamentu) un starptautiskās misijas palīdzēt organizēt zaļo koridoru, lai savāktu simtiem līķu un izvestu pārtiku un medikamentus. Viņš atzīmēja, ka ir daudz bojāgājušo karavīru vidū, sevišķi teritoriālās aizsardzības vienībās.

Parkā pie naftas pārstrādes rūpnīcas notika kaujas sadursme starp pilsētas teritoriālās aizsardzības karavīriem un Krievijas karavīriem. Teritoriālās aizsardzības karavīri gāja bojā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.