Menu
 

Simtiem Bermudu salās reģistrētu Krievijas lidmašīnu draud aizturēšana

  • Autors:  LETA/BBC

No svētdienas simtiem Krievijas aviokompāniju lidmašīnām ārvalstīs draud aizturēšana pēc tam, kad spēkā stājās Bermudu salu aviācijas institūciju lēmums uz laiku anulēt sertifikātus visām Krievijas aviokompāniju lidmašīnām, kas reģistrētas Bermudu salās.

"Tas nozīmē, ka tādām Krievijas lidmašīnām, kas pēc šī datuma atrodas ārvalstu lidostās, var aizliegt izlidot uz Krieviju," paziņoja Krievijas Tūroperatoru asociācija.

Bermudu salās reģistrētas 745 Krievijas aviopārvadātāju lidmašīnas, liecina konsultāciju aģentūras IBA dati. Krievijas Transporta ministrija ir paziņojusi, ka valstī ekspluatācijā ir 1367 civilās lidmašīnas.

Lēmumu anulēt sertifikātus Krievijas aviokompāniju lidmašīnām Bermudu salu Civilās aviācijas pārvalde pamatoja ar to, ka starptautiskās sankcijas aviācijas sektorā traucē uzraudzīt Krievijas gaisa pārvadātāju lidmašīnu drošību un nav iespējams garantēt, ka tās ir piemērotas lidošanai.

Lēmums spēkā stājās svētdien plkst.1.59 pēc Latvijas laika un attiecas uz visām Krievijas lidmašīnām, kas reģistrētas Bermudu salās, pēc nolaišanās jebkurā lidostā.

Eiropas Savienība 26.februārī noteica aizliegumu Krievijai piegādāt, pārdot, iznomāt lidmašīnu tehnisko nodrošinājumu un apdrošināšanu. Sankcijas noteiktas saistībā ar Krievijas 24.februārī sākto karu Ukrainā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.