Menu
 

Zelenskis: Nav tāda kara nozieguma, ko Krievija vēl nebūtu izdarījusi

  • Autors:  LETA/Unian

Nav tāda kara nozieguma, ko Krievijas karaspēks vēl nebūtu izdarījis, trešdien videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Humānie koridori trešdien, diemžēl, nedarbojās. Krievijas karavīri nepārtrauca apšaudes, negarantēja drošību," atzīmēja Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka Ukraina ir gatava nodrošināt klusumu, izvest cilvēkus un nosūtīt humānās kravas. "Tomēr mēs nevaram atsegt cilvēkus apšaušanai uz ceļa. Saprotiet mūs," sacīja Zelenskis.

"Mēs savācam mariupoliešus, kuriem izdevies izrauties uz Berdjansku, savācam uz Zaporižju. Pavisam šīs diennakts laikā izdevās pārvest vairāk nekā 6000 mariupoliešu, tai skaitā vairāk nekā 2000 bērnu. Krievijas militāristi mēģināja izjaukt arī šo kustību - viņi atklāja mīnmetēju uguni uz ceļa posmu starp Vasilivku un Kamenski Zaporižjas apgabalā. Tikai brīnumainā kārtā nav bojāgājušo," stāstīja Zelenskis. Viņš pateica, ka šīs apšaudes laikā tika ievainoti pieci ukraiņi, tai skaitā divi bērni.

Prezidents arī atgādināja, ka vairāk nekā 10 cilvēku gājuši bojā, kad Krievijas karaspēks šāva uz cilvēkiem, kas stāvēja rindā pēc maizes Černihivā.

"Mariupolē, blokādes Mariupolē Krievijas aviācija mērķtiecīgi nometa īpaši jaudīgu bumbu uz drāmas teātri pilsētas centrā. Tur simtiem cilvēku slēpās no apšaudēm (..) Ēka ir sagrauta. Bojāgājušo skaits vēl nav zināms. Sirdi plosa tas, ko Krievija dara ar mūsu cilvēkiem. Ar mūsu Mariupoli. Ar Doneckas apgabalu," uzsvēra Zelenskis. 

Prezidents uzdeva Krievijas pilsoņiem jautājumu, vai Mariupoles blokāde atšķiras no Ļeņingradas blokādes Otrā pasaules kara gados. 

"Mēs neaizmirsīsim katru, kuram dzīvību atņēma okupanti. Nepiedosim nevienu nogalinātu dvēseli. Mūžīga piemiņa visiem šī terora upuriem! Visiem Krievijas valsts izraisītā kara upuriem," sacīja Zelenskis.

Viņš kārtējo reizi paziņoja, ka nav zināms, kas vēl okupantiem jāizdara, cik cilvēku vēl jānogalina, lai Rietumu un NATO līderi pozitīvi atbildētu uz Ukrainas lūgumu aizliegt lidojumus virs Ukrainas vai piešķirt Ukrainai kara lidmašīnas, kas tai ir ļoti vajadzīgas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.