Menu
 

Ukrainas metropolīts "krievu pasaules" ideoloģiju pielīdzina nacismam

  • Autors:  LETA/Ukrinform

Ukrainas valstij ir jāaizsargā pilsoņi pret "krievu pasaules" ideoloģiju, kas būtībā ir nacisma ideoloģija, paziņojis Ukrainas Pareizticīgās baznīcas vadītājs, Kijivas un visas Ukrainas metropolīts Epifānijs.

"Šodien mēs saņēmām divas vēstis - priecīgo, ka ir atbrīvots Kijivas apgabals, bet mēs arī saņēmām mierīgo iedzīvotāju slepkavību šausminošos kadrus. To pat ir grūti paskaidrot un saprast, ka slepkavo mierīgos iedzīvotājus, nevainīgus cilvēkus, bērnus. Un to pat attaisno, jo mēs runājam par tā dēvēto "krievu pasaules" ideoloģiju, kuras līdzautors un garīgais iedvesmotājs ir Maskavas patriarhs Kirils Gundjajevs," Ukrainas televīzijas maratona ēterā sacīja metropolīts.

"Šodien mēs dzirdējām par to, ka krievu tauta ir miermīlīga, un mēs atkal dzirdam par Svētās Krievzemes tautām. Bet "krievu pasaules" ideoloģija, kā mēs redzam, attaisno slepkavības, vardarbību, karu, un tāpēc šī "krievu pasaules" ideoloģija tāpat kā nacisma ideoloģija ir jānoraida un jānosoda," uzsvēra Epifānijs.

Šī baznīca, kas svētī teroru, svētī slepkavot praktiski savus ticīgos, jo Ukrainā joprojām ir daudz to, kas atrodas krievu pareizticīgās baznīcas sastāvā, viņš piebilda.

"Un tāpēc es šodien aicinu valsti aizsargāt ukraiņus pret šīs "krievu pasaules" ideoloģijas ietekmi, līdzīgi kā tika aizliegti prokrieviskie kanāli, kas ietekmēja ukraiņu apziņu, arī Augstākajā Radā tika aizliegtas partijas. Šobrīd mēs nerunājam par aizliegumu, bet par Ukrainas iedzīvotāju pasargāšanu no šīs ideoloģijas ietekmes," mudināja baznīcas vadītājs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.