Menu
 

Amatpersonas: Krievijas karaspēks Zaporižjas apgabalā mēģina veikt nelikumīgu mobilizāciju

  • Autors:  LETA--UKRAINSKA PRAVDA

Krievu iebrucēji Zaporižjas apgabalā meklē vīriešus iesaucamo vecumā un piespiež tos doties uz kara komisariātiem, savukārt ukraiņu policisti tiek iebiedēti ar draudiem viņu ģimenēm un piespiesti pievienoties tā dēvētajai tautas milicijai, paziņojusi Zaporižjas apgabala kara administrācija.

"Krievijas pagaidām okupētajās teritorijās Zaporižjas apgabalā darbojas mobilās patruļas un posteņi no mobilizētajiem pagaidu okupētajās teritorijās Luhanskas un Doneckas apgabalos," administrācija ziņo savā "Telegram" kanālā.

"Turklāt okupanti veic reidus apgabala pašvaldības iestādēs, lai noskaidrotu vīriešus iesaucamo vecumā un piespiestu viņus doties uz kara komisariātiem. No ukraiņu policistiem, izmantojot iebiedēšanu un draudiem viņu tuviniekiem un ģimenēm, okupanti veido tā dēvētās tautas milicijas nodaļas," klāsta administrācija.

Melitopoles rajonā Krievijas karavīri pārmeklē dzīvojamās mājas, cenšoties atrast ieročus, dokumentus, pārtikas krājumus, kā arī mēģina iegūt informāciju par Ukrainas armiju, kas pēdējos astoņus gadus karojusi Donbasā, ukraiņu karavīriem un tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekiem.

Sarežģīta situācija ir Enerhodarā, kur Krievijas karaspēks mēģina pilnībā izolēt pilsētu, ieviest tajā savu kārtību, iecelt savus pārstāvjus pašvaldības iestādēs un liek uzņēmējiem iegūt īpašu atļauju darbības turpināšanai, lai varētu tos kontrolēt vai aizliegt strādāt.

Turklāt publiskās vietās tiekot izplatīta melīga informācija, ka Krievijas karaspēks esot sakāvis Ukrainas armiju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.