Menu
 

Zelenskis iesniedz ES sūtnim aizpildītu iestāšanās anketu

  • Autors:  LETA/Ukrinform

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien Eiropas Savienības (ES) delegācijas Ukrainā vadītājam Mati Māzikam iesniedzis aizpildītu ES anketu, kas kalpo par pamatu iestāšanās sarunām, paziņojis Ukrainas prezidenta birojs.

"Vēlos pateikties par šo nozīmīgo tikšanos. Šodiena ir viens no posmiem mūsu valsts ceļā uz Eiropas Savienību, centieniem, uz kuriem tiecas mūsu tauta un par kuriem tā cīnās," teicis Zelenskis.

Viņš atzinis, ka Ukrainas iestāšanās ES notiek ļoti traģiskā laikā, kad daudzi Eiropas vērtībām uzticīgi ukraiņi mirst. Vienlaikus Zelenskis pauda pārliecību, ka Ukrainas tautai ir vienots mērķis - būt vienlīdzīgai Eiropas, ES daļai.

"Mēs ticam, ka gūsim atbalstu un kļūsim par kandidātvalsti. Tas sāksies nākamais, pēdējais posms. Ļoti ticam, ka procedūra notiks tuvāko nedēļu laikā un būs mūsu valsts vēsturē pozitīva, ņemot vērā cenu, kuru tā maksā par šo ceļu uz neatkarību un demokrātiju," uzsvēris Zelenskis.

Arī Māziks atzina, ka iestāšanās ES process Ukrainai notiek ļoti sarežģītā laikā, "tomēr visi saprot šī brīža svarīgumu un nozīmi".

Viņš solīja, ka Ukrainas atbildes ES anketā tiks ātri izvērtētas.

"Vēl viens Ukrainas solis ceļā uz ES. Man ir tas gods no Zelenska saņemt atbildes Eiropas Komisijas anketā, kuru Leiena iesniedza tikai pirms desmit dienām. Ārkārtas laikos ir nepieciešami ārkārtas pasākumi un ārkārtas ātrums," igauņu diplomāts rakstīja tviterī.

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena 8.aprīlī Kijivā svinīgi pasniedza Zelenskim šo anketu, kuras aizpildīšana ir nepieciešams solis, lai Ukrainai tiktu piešķirts ES kandidātvalsts statuss.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Ihors Žovkva svētdien paziņoja, ka ES anketa jau ir aizpildīta un Ukraina sagaida, ka kandidātvalsts statuss tai tiks piešķirts Eiropadomes sēdē jūnijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.