Menu
 

Krievijas karaspēks atslēdzis mobilos tīklus un interneta pakalpojumus Hersonas un Zaporižjas apgabalos

  • Autors:  LETA/UKRINFORM/Ukrainska Pravda

Krievijas karaspēks atslēdzis mobilos tīklus un interneta pakalpojumus Hersonas un Zaporižjas apgabalos, bet Ukrainas varasiestādes jau strādā pie to atjaunošanas, lietotnē "Telegram" svētdien paziņoja Ukrainas digitālās pārveides ministrs Mihailo Fedorovs.

"Darbi jau notiek, komunikācija tiks atjaunota," paziņoja ministrs.

"Vakar Hersonas un dažu Zaporižjas apgabala rajonu iedzīvotāji piedzīvoja interneta un mobilo sakaru traucējumus, un pēc tam šie pakalpojumi pazuda plašās teritorijās. Noskaidrots, ka traucējumi radušies optisko sakaru maģistrālo līniju bojājumu dēļ, un tāpēc, ka mūsu operatoru aprīkojums tika atslēgts no strāvas padeves," ziņoja Ukrainas Nacionālais īpašo sakaru dienests.

"Problēmas, ar kurām vienlaikus saskaras visi mobilo sakaru operatori un fiksētā interneta pakalpojumu sniedzēji, nav nekas cits kā kārtējais Krievijas mēģinājums atstāt ukraiņus bez piekļuves patiesai informācijai par Krievijas karu pret Ukrainu," paziņoja dienests.

Paziņojumā arī norādīts, ka Krievija sākusi izplatīt nepatiesus apgalvojumus, ka Ukraina vainojama sakaru atslēgšanā, un uzsvērts, ka tā nav patiesība.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.