Menu
 

Krievija izšauj uz Ukrainu vairāk nekā 20 raķešu, pārsvarā no Kaspijas jūras

  • Autors:  LETA/Ukrainska Pravda

Krievijas karaspēks otrdienas vakarā izšāva vairāk nekā 20 raķešu uz dažādiem Ukrainas reģioniem, un vairākums šo raķešu tika raidītas no Kaspijas jūras reģiona, paziņoja Ukrainas Gaisa spēku pavēlniecības preses sekretārs Jurijs Ihnats.

"3.maija vakarā bija gaisa trauksme visā Ukrainas teritorijā. Krievijas stratēģiskie bumbvedēji "Tu-95" vai "Tu-160" īsteno raķešu triecienus no Kaspijas reģiona. Orientējoši [no lidmašīnām] ir izšautas 18 raķetes, kas trāpījušas infrastruktūras objektos Dnipropetrovskas, Kirovohradas, Ļvivas, Vinnicas, Kijivas un Aizkarpatu apgabalos. No citiem līdzekļiem ir veikti raķešu triecieni Odesas un Doneckas apgabaliem," sacīja Ihnats.

"3.maijā [Ukrainas] Gaisa spēku un Sauszemes spēku pretgaisa aizsardzība notrieca vismaz astoņas spārnotās raķetes, dati vēl tiek precizēti. Ir arī ziņas par septiņu bezpilota lidaparātu un vienas aviācijas raķetes iznīcināšanu."

Ihnats pievērsa uzmanību tam, ka Krievijas karaspēks sargā savas lidmašīnas un helikopterus, tāpēc tie neielido Ukrainas Bruņoto spēku kontrolētajā gaisa telpā.

Ukrainas Gaisa spēku lidaparāti diennakts laikā veica desmitiem izlidojumu. Iznīcinātāju aizsegā triecienaviācijas grupas deva apmēram 10 raķešu un bumbu triecienus pretinieka spēku koncentrācijas vietām, munīcijas noliktavām un dzīvajam spēkam. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.