Menu
 

Stratēģis: Uz Krievijas iejaukšanos iespējams reaģēt, izmantojot arī informāciju par Putina miljardiem

  • Autors:  LETA

Rietumvalstīm ir iespēja aktīvāk reaģēt uz Krievijas iejaukšanos šo zemju politikā, izmantojot arī netradicionālas metodes, piemēram, atbilstoši rīkojoties ar informāciju par to, kur glabājas Krievijas prezidenta Vladimira Putina miljardi, sestdien "Rīgas konferencē 2018" sacīja ASV Drošības politikas centra viceprezidents Maikls Vallers.

Situācijā, kad jāatbild uz gangsteru jeb Kremļa režīma nepieņemamo rīcību, nepieciešams apspriest iespēju izmantot arī netradicionālas metodes, kuras dažkārt tiek kritizētas kā pārāk trakas, norādīja Vallers. Viņš pauda, ka ir iespējams apspriest, vai informāciju par to, kur atrodas Putina miljardi jeb bagātības, var izmantot privātās sarunās ar Kremli, vai arī šo infoermāciju publiskojot.

Tāpat Rietumvalstis var iesaistīties Kremlim pietuvināto cilvēku "frakciju" cīņās, kā arī varbūt uzlauzt kāda režīmam pietuvināta oligarha banku kontus, lai ar šo naudu finansētu Krievijas opozīciju, skaidroja ASV Drošības politikas centra pārstāvis.

"Rīgas konferences" diskusijas paneli par demokrātiju atklāja Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, kurš, atsaucoties uz piemēriem no vēstures, norādīja, ka viņu uztrauc no atsevišķiem jauniešiem dzirdētais viedoklis, ka ir vienalga, kāda ir pastāvošā valdība, ja vien ir pieejams internets un citas lietas. Garisons norādīja, ka šāda attieksme parāda, ka kaut kas nav kārtībā ar vērtībām, jo demokrātija sevī ietver arī atbildību, kas pašlaik ir pazaudēta.

Tāpēc AM valsts sekretārs akcentēja izglītības lomu šīs situācijas mainīšanai, lai mācītu arī pamatvērtības.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sestdien turpinājās ikgadējs augsta līmeņa drošības un aizsardzības forums "Rīgas konference 2018".

Konference pulcē gandrīz 800 dalībniekus no visas pasaules. Latvijas Transatlantiskās Organizācijas rīkotā konference, sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Aizsardzības ministriju, ir veidojusi ārlietu politikas debašu ietvaru Baltijas jūras reģionā kopš 2006.gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.