Menu
 

Čikāgas piepilsētā Neatkarības dienas gājiena apšaudē seši nogalinātie

  • Autors:  LETA--BBC/AFP/AP

Čikāgas piepilsētā Hailendparkā pirmdien bruņots uzbrucējs atklājis uguni uz ASV Neatkarības dienas gājiena dalībniekiem, nogalinot sešus un ievainojot 30 cilvēkus, paziņoja policija. Apšaude sākusies apmēram desmit minūtes pēc gājiena sākuma. Uzbrucējs šāvis no kādas ēkas jumta, sacīja policijas pārstāvis.

Policija paziņoja, ka saistībā ar šo uzbrukumu aizturēts 21 gadu vecais Roberts Krimo. Viņš tika aizturēts bez starpgadījumiem, kad policija apturēja viņa automašīnu uz šosejas pie Čikāgas. Iepriekš policija bija publiskojusi viņa sudrabkrāsas automobiļa "Honda Fit" fotoattēlu, norādot, ka aizdomās turamais, iespējams, pārvietojas ar šo automašīnu.

Sākumā policija paziņoja, ka Krimo ir 22 gadus vecs, taču vēlāk Federālā izmeklēšanas biroja izplatītajā informācijā teikts, ka viņš ir 21 gadus vecs. Šāds vecums minēts arī Krimo kontos sociālajos tīklos.

Pagaidām nav paziņots, kādi bijuši Krimo motīvi, sarīkojot apšaudi. Tomēr ir zināms, ka Krimo bija reperis ar skatuves vārdu "Awake The Rapper" un viņa dziesmu teksti un videoklipi nereti vēstījuši par vardarbību. Kādā videoklipā, kurā izmantota animācija, redzams vīrietis, kurš notēmējis šauteni, zemē guļošs līķis, vīrieša krūtis, no kurām plūst asinis, un šāvējs, kurš pacēlis rokas, ierodoties policijas automašīnām. 

Lai gan policija notikuma vietā atrada šauteni, kas tika izmantota uzbrukumā, pirms Krimo aizturēšanas tika pieļauta iespēja, ka uzbrucējs joprojām ir bruņots. Tāpēc cilvēki tika aicināti izvairīties no pilsētas centra un, esot tur, uzturēties iekštelpās.

Pēc šī uzbrukuma tika atcelti Neatkarības dienas svētku pasākumi gan Hailendparkā, gan vairākās citās tuvumā esošajās pilsētās. Leikas apgabala policijas smago noziegumu nodaļas pārstāvis preses konferencē paziņoja, ka vairāki upuri gājuši bojā notikuma vietā, bet viens tika aizvests uz slimnīcu un nomiris tur. Meksikas valdības Ziemeļamerikas lietu direktors Roberto Velasko tviterī paziņoja, ka Hailendparkā ir nogalināts viens Meksikas pilsonis, bet vēl divi ievainoti.

Hailendparka ar apmēram 30 000 iedzīvotāju atrodas Mičigana ezera krastā uz ziemeļiem no Čikāgas. To apdzīvo galvenokārt turīgi baltie amerikāņi, kuru lielais vairākums ir Demokrātu partijas piekritēji, Hailendparkā dzīvojušas vairākas Nacionālās basketbola asociācijas kluba Čikāgas "Bulls" zvaigznes, viņu vidū arī Maikls Džordans.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.