Menu
 

"Danske Bank": Arī ASV Tieslietu ministrija veic izmeklēšanu saistībā ar naudas atmazgāšanu Igaunijas filiālē

  • Autors:  LETA--AFP

Dānijas lielākā banka "Danske Bank" ceturtdien paziņoja, ka izmeklēšanu saistībā ar iespējamu naudas atmazgāšanu tās Igaunijas filiālē veic arī ASV Tieslietu ministrija.

"Danske Bank" finanšu skandālā ierauta jau kopš pagājušā gada, un iekšējā izmeklēšana nav spējusi noskaidrot, cik daudz no naudas, kas plūdusi caur Igaunijas filiāli laika periodā no 2007. gada līdz 2015. gadam, varētu būt atmazgāta.

""Danske Bank" tagad arī saņēmusi ASV Tieslietu ministrijas pieprasījumu sniegt informāciju saistībā ar kriminālizmeklēšanu attiecībā uz Igaunijas filiāli," norādījusi banka. "Mēs sadarbojamies ar varasiestādēm, kas pret mums veic izmeklēšanu. Taču ir pāragri izteikt pieņēmumus par šo izmeklēšanu rezultātiem," uzsvēris bankas vadītājs Jespers Nīlsens.

Avīze "The Wall Street Journal" jau septembra vidū, atsaucoties uz anonīmiem avotiem un laikraksta rīcībā nonākušajiem dokumentiem, ziņoja, ka naudas atmazgāšanu "Danske Bank" Igaunijas filiālē izmeklē trīs ASV iestādes – Tieslietu ministrija, Finanšu ministrija un Vērtspapīru un biržu komisija, turklāt tās veic katra savu neatkarīgu izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu "Danske Bank" Igaunijas filiālē veic arī Igaunijas Valsts prokuratūra, Dānijas prokuratūra, Dānijas finanšu uzraudzības iestāde un Parīzes Augstā tiesa.

2014. gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus. Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015. gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese. Tomēr pēdējā laikā izteikti pieņēmumi, ka atmazgātā summa bijusi daudz lielāka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.