Menu
 

Matiss: ASV piedāvās savus kiberresursus NATO

  • Autors:  LETA--AFP

ASV militārie kiberresursi būs pieejami NATO, ceturtdien paziņoja ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss, vienlaikus alianses sabiedrotie pauda nosodījumu Krievijas hakeru kiberuzbrukumam starptautiskajai Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW).

Matiss sacīja, ka uzbrukums OPCW liecina, ka kiberuzbrukmi ir kļuvuši "biežāki, sarežģītāki un postošāki". "Tāpēc Savienotās Valstis, Apvienotā Karaliste, Dānija, Nīderlande un Igaunija piedāvās nacionālos kiberresursus, lai palīdzētu NATO cīnīties šajā svarīgajā jomā," žurnālistiem NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmes gaitā sacīja Matiss.

ASV ministrs nevēlējās ieslīgt diskusijās par to, kādai būtu jābūt atbildei uz kiberuzbrukumu OPCW, norādot, ka "kiberjomā zobs pret zobu", iespējams, nav pareizākā pieeja, tomēr uzstāja, ka Kremlim ir jārēķinās ar sekām. "Būtībā krievi tika pieķerti ar savām iekārtām, ar saviem cilvēkiem, kas to darīja, un viņiem ir jāsamaksā pēc rēķina. Viņi tiks saukti pie atbildības," sacīja Matiss. "Mums mūsu valstu vidū ir plašs atbilžu loks, kas ir mūsu rīcībā."

ASV piedāvās kiberatbalstu NATO sabiedrotajiem nekavējoties, sacīja Matiss, tiesa gan, neatklājot tieši kādi resursi tiks piedāvāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.