Menu
 

Eiropas Savienība plāno apturēt atvieglotu vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem

  • Autors:  LETA/AFP

Eiropas Savienība (ES) plāno atcelt vienošanos, kas paredz atvieglotu vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem, pirmdien pavēstīja ES diplomāts.

"Mēs nevaram turpināt vīzu politiku, kāda tā ir bijusi līdz šim," pirms Prāgā gaidāmās ES ārlietu ministru sanāksmes, kur notiks diskusijas par Krievijas iebrukumu Ukrainā, sacīja diplomāts.

"Tūrisms nav cilvēktiesības," viņš piebilda, uzsverot, ka 2007.gada vienošanās par  atvieglotu vīzu izsniegšanu bija simboliski nozīmīga. Tā tika noslēgta centienos izveidot pozitīvākas attiecības ar Maskavu.

Ja dalībvalstis apstiprinās šo priekšlikumu, kas tomēr neparedz apturēt tūrisma vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, kā to mudina vairākas ES valstis, tas stāsies spēkā oktobrī.

ES jau apturējusi atvieglotu vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas oficiālajām delegācijām un biznesa līderiem, tomēr tagad to plāno darīt arī attiecībā arī uz neilgiem apmeklējumiem.

Kā norādīja avots diplomātu aprindās, ES ministru sanāksmē Prāgā gaidāmas asas debates, tomēr pilnīgam vīzu aizliegumam būtu jābūt daļai no jaunas sankciju paketes, kam jāsaņem vienbalsīgs dalībvalstu atbalsts.

Arī šādā aizliegumā tomēr būtu paredzēti izņēmumi humānām situācijām, studentiem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.