Menu
 

Sanktpēterburgā uz policiju sauc deputātus, kas aicināja atstādināt Putinu

  • Autors:  LETA/DW

Krievijā Sanktpēterburgas Smoļņijas municipālā apgabala deputāti, kas aicināja Valsts domi atstādināt Vladimiru Putin no prezidenta amata par valsts nodevību, sākuši saņemt izsaukumus uz policiju protokolu sastādīšanai par armijas "diskreditāciju", ceturtdien Vācijas raidsabiedrībai DW pavēstīja aicinājumu parakstījušais deputāts Ņikita Juferjevs.

Deputāts piektdien saņēmis mobilā telefona īsziņu, ka viņam jāierodas vienā no Sanktpēterburgas policijas nodaļām. Analoģiskus uzaicinājumus saņēmuši visi deputāti, pat tie, kas balsojumā atturējās.

Valsts domei adresēto aicinājuma projektu par Putina atstādināšanu no amata valsts nodevības dēļ trešdien Smoļņijas padomes sēdē iesniedza deputāts Dmitrijs Paļuga.

Desmit no 20 padomes deputātiem, arī tās priekšsēdētājs "Vienotās Krievijas" biedrs, balsojumā nav bijuši klāt.

Tomēr ar klātesošajiem desmit deputātiem kvorumam bijis pietiekami.

Septiņi no viņiem nobalsojuši par aicinājuma nosūtīšanu Valsts domei.

Paļuga un Juferjevs aicinājuma kopiju publicējuši tviterī.

Kā teikts dokumentā, Putina darbībās saskatāmas nozieguma pazīmes, kas minētas Krievijas konstitūcijas pantā par valsts nodevību.

Aicinājuma autori vērš uzmanību uz kaujas spējīgu Krievijas armijas vienību iznīcināšanu, jaunu un darba spējīgu Krievijas pilsoņu bojāeju un sakropļošanu, kaitējumu Krievijas ekonomikai un NATO paplašināšanu, kas notikusi pēc Krievijas "specoperācijas" sākuma Ukrainā, kā arī Ukrainas armijas apgādāšanu ar mūsdienīgu Rietumu tehniku, kas pats par sevi ir pretrunā ar Ukrainas "demilitarizācijas" mērķi.

"Mēs saprotam, ka viņi (Valsts dome) mums neatbildēs," uz DW jautājumu par cerēto reakciju, sacīja Jurfejevs. "Tā drīzāk bija vēršanās pie krieviem, kas ir šeit, Krievijā, un kas arī pārdzīvo par notiekošo. Katru reizi mēs cenšamies viņiem parādīt, ka viņi nav vieni, ka mūsu ir daudz - cilvēku, kas ir pret notiekošo. Tas nav tikai "mazs nodevēju skaits", kā to apgalvo propaganda. Mūsu ir ļoti daudz."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.