Menu
 

Putins: Krievijā notiks daļēja mobilizācija (papildināta)

  • Autors:  LETA/Meduza/AFP/Interfax

Krievijā tiek izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos, trešdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Lai aizstāvētu mūsu dzimteni un [teritoriālo] nedalāmību, uzskatu par nepieciešamu atbalstīt Aizsardzības ministrijas un ģenerālštāba priekšlikumu veikt daļēju mobilizāciju," televīzijas uzrunā sacīja Putins.

Viņš piebilda, ka jau parakstījis atbilstošu dekrētu.

Pēc Putina teiktā, tiks mobilizēti tikai tie pilsoņi, kuri ir bruņoto spēku rezervē, un pirmām kārtām tie, kuri dienējuši bruņotajos spēkos, kuriem ir konkrētas militārās specialitātes un atbilstoša pieredze.

Iesauktie pirms nosūtīšanas uz vienību izies papildu militāro sagatavošanu, sacīja Putins.

Viņš norādīja, ka mobilizētajiem būs tāds pats statuss kā militārpersonām, kuras dienestā atrodas saskaņā ar līgumu.

Uz mobilizācijas atlikšanu varēs pretendēt militāri rūpnieciskā kompleksa organizācijās strādājošie, paredz dekrēts.

Putins arī teica, ka "savā agresīvajā pret Krieviju vērstajā politikā Rietumi pārkāpuši jebkādu robežu. (..) Vašingtonā, Londonā, Briselē tieši mudina Kijevu pārvietot karadarbību uz mūsu teritoriju. Jau neslēpti runā par to, ka Krievija kara laukā jāsagrauj visiem līdzekļiem, bet pēc tam mūsu valstij pilnīgi jāatņem politiskā, ekonomiskā, kultūras, vispār jebkāda suverenitāte un tā pilnībā jāizlaupa".

Krievijas prezidents arī apsūdzēja Rietumus kodolšantāžā, kā arī draudēja, ka Krievija varot izmantot visus tās rīcībā esošos līdzekļus, ja tikšot apdraudēta tās teritoriālā integritāte.

"Ja tiks apdraudēta mūsu valsts teritoriālā nedalāmība, lai aizstāvētu Krieviju un tās tautu, mēs nepšaubāmi izmantosim visus mūsu rīcībā esošos līdzekļus. Tas nav blefs," sacīja Putins,  faktiski liekot saprast, ka Krievija varētu izmantot kodolieročus.

Savukārt Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu telekanālam "Rossija 24" teica, ka, īstenojot daļējo mobilizāciju, plānots iesaukt apmēram 300 000 rezervistu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.