Menu
 

Krievijas spēki ar droniem veikuši uzbrukumu Kijivai (papildināta)

  • Autors:  LETA/AFP/UNN/Ukrinform

Krievijas spēki pirmdienas rītā ar droniem kamikadzēm veikuši uzbrukumu Kijivai, nogalinot vienu cilvēku un trīs ievainojot, ziņo pilsētas mērs Vitālijs Kličko.

Galvaspilsētas centra Ševčenko rajonā agri no rīta nogranda divi sprādzieni, bet pēc neilga laika vēl divi, savā "Telegram" kanālā raksta Kličko.

Trīs stundas pēc sākotnējā uzbrukuma gaisa trauksme Kijivā tika atsaukta.

Pirmā uzbrukuma rezultātā Kijivas Ševčenko rajonā izcēlās ugunsgrēks nedzīvojamā ēkā un tika nodarīti postījumi vairākām dzīvojamām ēkām.

Kličko paziņoja, ka uzbrukuma rezultātā noticis sprādziens dzīvojamā mājā, no kuras izglābti 18 cilvēki. Glābēji no gruvešiem izcēluši vienas sievietes līķi, zem gruvešiem atrodas vēl viens cilvēks. Trīs cietušie hospitalizēti. 

Kijivas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksijs Kuleba savā "Telegram" kanālā vēsta, ka Krievijas agresori turpina veikt triecienus Kijivas kritiskajai infrastruktūrai, apgabalā strādā pretgaisa aizsardzība.

Aģentūras AFP žurnālisti ziņo, ka agri no rīta Kijivā bija dzirdami divi sprādzieni.

No rīta iedarbojusies gaisa trauksme un īsi pēc tam bijuši divi sprādzieni - plkst.6.35 un plkst.6.45, ziņo žurnālisti.

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks apstiprināja, ka Krievijas spēki uzbrukuši galvaspilsētai ar droniem kamikadzēm.

"Sprādzieni Kijivā. Galvaspilsētai uzbruka droni kamikadzes. Krievi domā, ka tas viņiem palīdzēs, taču šāda rīcība līdzinās agonijai. Mums vajag vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu un pēc iespējas ātrāk. Mums nav laika lēnām darbībām. Vairāk ieroču, lai aizsargātu debesis un iznīcinātu ienaidnieku. Tā arī būs," paziņoja Jermaks.

Krievija pirms nedēļas veica plašu raķešu triecienu Ukrainai, vairākām raķetēm trāpot arī Kijivai. Pagājušajā pirmdienā raķešu apšaudē krievi nogalināja vairāk nekā 20 cilvēkus, bet vēl vairāk nekā 100 guva ievainojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.