Menu
 

Ukrainā helikoptera katastrofā gājis bojā iekšlietu ministrs un vēl 15 cilvēki

  • Autors:  LETA/UNN/Interfax-Ukraina

Ukrainas Kijivas apgabala Brovaru pilsētā trešdien nogāzies helikopters, kurā atradās Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadība, un katastrofā gājis bojā iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl 15 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Iepriekš tika vēstīts, ka avārijā gājuši bojā 18 cilvēki, taču Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko vēlāk norādīja, ka, pēc precizētām ziņām, bojāgājušo skaits ir 16.

Francijā ražotais helikopters "Eurocopter EC225 Super Puma",  kurā bijuši deviņi cilvēki - sešas Iekšlietu ministrijas amatpersonas un trīs apkalpes locekļi -, nokritis līdzās bērnudārzam, aizķerot bērnudārza ēku. Sociālajos tīklos izplatītajos video redzams, ka katastrofas vietā izcēlies ugunsgrēks. Nodarīti bojājumi arī līdzās esošajai daudzdzīvokļu ēkai.

Dzīvību zaudējuši arī iekšlietu ministra vietnieks Jevheņijs Jeņins un ministrijas valsts sekretārs Jurijs Lubkovičs.

Trīs no bojāgājušajiem ir bērni.

Pēc precizētām ziņām, slimnīcās nogādāti 30 ievainotie, no tiem 12 bērni.

Ukrainas prezidenta birojs paziņojis, ka helikopters bijis ceļā uz vienu no "karstajiem punktiem" frontes līnijā.

Savukārt Harkivas apgabala policijas priekšnieks Volodimirs Timoško sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis, ka Iekšlietu ministrijas vadība devusies uz Harkivas apgabalu.

Ukrainas Drošības dienests sācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu helikoptera nogāšanās iemeslus.

"Pašlaik mēs izskatām visas iespējamās helikoptera avārijas versijas. Pirmstiesas izmeklēšana uzdota Ukrainas Drošības dienesta izmeklētājiem," sacīja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins.

Drošības dienesta preses dienests vēlāk paziņoja, ka izmeklētāji izskata vairākas iespējamās versijas, starp kurām ir lidojuma noteikumu pārkāpšana,  helikoptera tehniski bojājumi, kā arī apzināta rīcība, lai iznīcinātu lidaparātu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis notikušo nosauca par "šausmīgu traģēdiju", bet  Eiropadomes prezidents Šarls Mišels Monastirski nodēvēja par "lielu Eiropas Savienības draugu".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.