Menu
 

Krievija izšāvusi raķetes uz Ukrainu

  • Autors:  LETA/BBC/UNN

Krievija piektdienas rītā izšāvusi raķetes uz Ukrainu un uzbrukuma dēļ daudzos apgabalos iedarbojusies pretgaisa aizsardzība. Divas no Krievijas raķetēm šķērsojušas Moldovas un Rumānijas gaisa telpu.

Kijivas apgabala administrācija ziņo, ka apgabalā strādāja pretgaisa aizsardzība, bet pašā galvaspilsētā bija dzirdami sprādzieni. Kijivas mērs Vitālijs Kličko pavēstīja, ka raķetes atlūzas nokritušas galvaspilsētas Holosijevskas rajonā, nodarot bojājumu automašīnai un privātmājai.

Pretgaisa aizsardzība strādāja arī Poltavas, Mikolajivas, Odesas, Ļvivas apgabalos un citviet. Par sprādzieniem tiek ziņots Ivanofrankivskas apgabalā un Hmeļnickas un Vinnicas pilsētās.

Hmeļnickā sprādziena rezultātā daļa pilsētas palikusi bez elektrības. Harkivas apgabalā raķešu triecienā ievainoti septiņi cilvēki, no kuriem divi atrodas smagā stāvoklī.

Ukrainas amatpersonas ziņo, ka izšautas raķetes "Kalibr" no kuģiem Melnajā jūrā, kā arī spārnotās raķetes no bumbvedējiem Tu-95.

Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālis Valērijs Zalužnijs pavēstīja, ka divas krievu raķetes "Kalibr" šķērsojušas Moldovas un Rumānijas gaisa telpu.

"Šodien, 10.februārī, plkst.10.18 divas Krievijas spārnotās raķetes "Kalibr" šķērsoja Ukrainas valsts robežu ar Moldovas Republiku. Aptuveni plkst.10.33 šīs raķetes šķērsoja Rumānijas gaisa telpu. Pēc tam tās atkal iegāja Ukrainas gaisa telpā trīs valstu robežu krustpunktā," paziņoja Zalužnijs.

Viņš piebilda, ka raķetes palaistas no Melnās jūras.

Kā ziņo uzņēmums "Ukrenergo", fiksēti trāpījumi vairākiem enerģētikas objektiem Ukrainas austrumu, rietumu un dienvidu reģionos. Šī iemesla dēļ dažos apgabalos pārrauta strāvas padeve, ziņo enerģētiķi.

Visā Ukrainā tika izsludināta gaisa trauksme.

Krievijas spēki naktī uz piektdienu ar raķetēm apšaudīja Zaporižjas pilsētu, kas bija lielākais uzbrukums pilsētai kopš kara sākuma. Raķešu triecienā tika nodarīti postījumi Zaporižjas infrastruktūras objektiem.

Tāpat ar raķetēm tika apšaudīta Harkiva, nodarot postījumus infrastruktūrai.

Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats pavēstīja, ka Krievijas spēki naktī uz Zaporižjas un Harkivas apgabaliem izšāvusi rekordlielu zenītraķešu S-300 skaitu - 35.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.