Menu
 

Libānā premjera lēmums atlikt pāreju uz vasaras laiku izraisījis haosu

  • Autors:  LETA/AP

Libānā svētdien izcēlies haoss saistībā ar premjerministra lēmumu par vairākām nedēļām atlikt pāreju uz vasaras laiku, jo daudzi šo lēmumu neievēro.

Ierasti Libāna pāriet uz vasaraas laiku marta pēdējā svētdienā. Tomēr ceturtdien valdība paziņoja, ka premjerministrs Nadžibs Mikati devis rīkojumu šogad uz vasaras laiku pāriet 21.aprīlī.

Lai gan valdība oficiāli nav darījusi zināmu šāda lēmuma iemeslu, mediju rīcībā nonācis Mikati un parlamenta spīkera Nabiha Berri tikšanās videoieraksts, kurā dzirdams, ka spīkers lūdz premjeru atikt pāreju uz vasaras laiku, lai musulmaņi svētā mēneša ramadāna gavēni varētu beigt jau ap sešiem vakarā, nevis ap septiņiem, kā tas būtu, ja tiktu ieviests vasaras laiks. Ramadāns pēdējā diena ir 20.aprīlis.

Mikati atbild, ka tas būtu sarežģīti, jo radītu problēmas avioreisu grafikā. Uz to Berri atteic: "Kādi avioreisi?"

Libānas nacionālā aviokompānija "Middle East Airlines" paziņojusi, ka līdz 21.aprīlim visi tās reisi notiks stundu agrāk.

Uz vasaras laiku nav pārgājušas valsts iestādes, tomēr daudzas privātās organizācijas un uzņēmumi svētdien tomēr pārgājuši uz vasaras laiku. To vidū ir arī vairāki telekanāli un privātās skolas.

Uz vasaras laiku pārgājuši lielākoties kristieši, un jau radušies joki par "musulmaņu laiku" un "kristiešu laiku".

No 5,5 miljoniem Libānas iedzīvotāju 60% ir musulmaņi, 35% - kristieši un 5% - druzi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.